Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassúak a játékok a...

Miért lassúak a játékok a gépemen?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy RTX 4060 videókártyát gondoltam új gép épitése előtt ideiglenesen jó lesz és majd bekerakom az újba. Jelenleg egy I5 4460 as proci van a gépbe és 16 gb ddr3 as ram.Vettem hozzá kicsit újabb játékokat,de nagyon lassúak alig döcögnek 30 fps el pl a Metro Exodusnak ugyan az a processzor a gépigénye és még is akár mennyire leveszem a grafikát néha felkúszik 40 fölé amikor nincs npc . A Jurassic World 2 meg 22 fps el megy általába aminek szintén 4genes proci vana gépigényében. Azt vettem észre hogy ez az Nvidia Container nagyon eszi a processzort. Egyszer kikapcsoltam akkor nagyon felgyorsultak még a Hogwarts is vagy 90 el hasított de folyamatosan kiléptek instabillá váltak. Mit tehetnék esetleg,hogy felgyorsuljon a gép? A procinak még a gyári hűtője van.

Előre is köszönöm a segitséget

júl. 28. 20:55
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

DDU-val szedj le minden korábbi bideo drivert.

Utána pedig az nvidia oldaláról telepítsd az aktuálisat.

júl. 28. 20:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Na ki is próbálom mert erről a DDU ról még nem is hallottam
júl. 28. 21:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Viszont most jut eszembe,hogy a Steam Web Helper is sokat zabál de azt is eddig hiába zártam be mindig újra belépett szinte azonnal
júl. 28. 21:15
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Hiába van jó videókártyád ha a processzorod egy okádék, márpedig a 4. generációs i5 egy hulladék, az a szűk keresztmetszet.
júl. 28. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
A játék futása közben nézd meg a feladatkezelőben, hogy mi az ami csúcsra van járatva, az lesz a szűk keresztmetszet, ahogy az előttem szóló mondta, valószínűleg a proci lesz az.
júl. 28. 21:56
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Elégge unbalanced ez a számítógép. Erősen bottleneck-kel, szerintem nem csodálkozz hogy instabil az egész.
júl. 28. 22:48
 7/9 anonim ***** válasza:
89%
Az a videókártya nem tud érvényesülni a DDR3-as alaplappal, 4.-ik generációs “sima” Intellel együtt. Tekintve a processzort és a DDR3-as RAM-okat, talán HDD is van a gépedben, emellett lehet hogy a tápegységed sem a legerősebb (bár, ha rákötöttél egy 4060-at, akkor annak viszonylag újnak kellene lennie). Az a baj, hogy itt mindent cserélni kéne, pontosabban felhozni a videokártyád szintjére.
júl. 28. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Ha a proci mondjuk egy after burnerrel monitorozva 100%-on hörög. Az okoz ilyen bajt. (Láttam ilyent ez lesz) Építettél egy szép CPU bottlenecket. Ez a proci egy RTX3060 alatt is összesz@rja magát. Vásároltak a gyereknek ajcsiba egy RTX3060-at, és utána kénytelenek voltak venni egy Ryzen 3600 félgépet 16GB DDR4-el, hogy valamit okozzon a szíp új kártya. Az a proci nem arra van, hogy egyszerre 10 feladatot nyomjon és még számolja a játékot is.

Menjen a Steam/discord/Spotify/anyámkínja és még a játék.

júl. 28. 22:55
 9/9 anonim ***** válasza:
88%

Ez a processzor még régebbi játékokban sem tudja kihajtani a 4060-at 1080p felbontáson olyan játékokban amik nem igényelnek igazán többet 4 magnál. Az újabb több magot-szálat igénylő játékokban pedig sima GTX 1660 fölé sem nagyon érdemes menni ezzel a processzorral. LGA 1150-es foglalatba legfeljebb egy Xeon V4 vagy I7 5775C lenne az ami elég lenne a kártyának. De ezek sem ajánlottak mert az 5775C az ritkaság volt és drágán kapható használtan de V4 E3 Xeonok ugyan a jobb IPC miatt és a HT miatt 30%-al is erősebbek lehetnek mint a 4460. 60++ fps-re ezek már elegendőek. Az, hogy bizonyos dolgok befagynak nem csak a cpu hibája lehet. De ami nem megy jobban mint 30fps ott viszont a cpu a szűk keresztmetszet. Már egy R5 1600-2600 is tud annyit mint ennek a foglalatnak a legerősebb procijai új játékokban még jobbak is. R5 4500-3600, 10400 de főleg a 11400F, 5500 mindenesetben jobbak is nem is kicsivel. De már egy R3 4100/3300X, I3 10100F is eléri a Broadwell 8 szálas procik teljesítményét. Innen a Ryzenek a leggyorsabbak.

Tehát ha jó teljesítményt akarsz akkor válts AM4-re és vegyél egy normális procit ajánlott lenne egy 3-4 Gen R5 lehetőleg. Vagy pedig ha LGA 1200-at olcsóbban megúszod egy 11. Gent támogató alaplap (H410, B460-at ne mert nem támogatja!) és lehetőleg legalább I5 10400F processzort de 10100/10105F processzorokat már megkapod 15 ezer forintért Vagy ha találsz olcsón akkor R3 4100-3300X. De új játékokban az R5 1600-2600 jobb a több mag-szál miatt, de régebbiekben az újabb I3-R3 procik lesznek mindenesetben gyorsabbak.

Ezekkel a processzorokkal már kitudod majd használni a 4060-at 1080p-ben. Persze a 4 magosokkal és az első két gen Ryzenekkel nem mindenesetben. De a többi említett processzorral már erősebb videokártyát is bevállalhatsz. 1440p esetén már RX 6800-7800 XT RTX 3080-4070 mellé is elegek a processzorok.

És a jövőben legalább tudsz fejleszteni az ár érték arányt is figyelembe véve egy R7 5700X3D vagy I7 11700 procikra is. Meg persze az ezek felett levőekre. Csak azért figyelj, hogy olyan vrm-es alaplapba ami nincs meg legalább 9 phase Intel esetén ne vegyél I7 11700K vagy I9 11900(K!) 125w pl1 tdp nyolc magos processzorokat mert hatalmas trhootling lesz. De R7 5800X3D sem ajánlott csirke alaplapba de ez nem fogyaszt annyit mint ezek az Intelek. Legfeljebb egy rossz lap is vissza veszi az órajeleket 5700X3D szintre. Ami alig gyengébb. És igyis 15%-al gyorsabb lesz a processzor mint egy I9 11900.

júl. 29. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!