Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy dupla ventilátoros toronyh...

Egy dupla ventilátoros toronyhűtő sokkal halkabb lesz mint egy egy ventilátoros?

Figyelt kérdés

Nézegettem,hogy vannak 2 ventilátoros nagy monstrumok és az enyémre is lehetne még egy ventilátort rakni de nem lesz dupla olyan hangja?A hűtőmön most egy max 1500 fordulatos venti van gyárilag és most 33 fok vanm a szobámban és játék alatt megy is max 1500 as fordulaton viszont az alapjárati hőfok is 50-51 fok terhelve max 73 fok.Csak idegesít a terhelés alatt 1500 as fordulat hangja.Ha két ugyan ilyen ventilátor lenne rajta vagy hasonló teljesítményű az hangosabb lenne vagy csendesebb?

Egyébként egy ryzen 7 5700x proci van a gépben igaz a ház hangszigetelt gondolom ilyen melegben az is hozzátesz a hőfokhoz.

2024. júl. 16. 20:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

6/

Ezt írták nekem arról amiről írtál

"A ventiktől függ, hogy mennyire porosodik. Ha pozitív nyomást csinálsz (több beszívó, mint kifújó), akkor nem fog annyira porosodni. Negatívnál jobb a szellőzés, de több a por is."

júl. 17. 10:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Minimális. 5% talán.

De most éppen ez volt a téma a gamersnexus és a noctua közösködésének, hogy hiába van két venti, azok kizárt, hogy azonos sebességen mennek, így egy ilyen pulzáló hangot fog kiadni. Azaz lehet, hogy a db érték alacsonyabb, dea hangfrekvencia folyamatos pulzálása miatt zavaróbb lehet, és adott frekvencia akár beremegtethet bármit a gépházban,,egy oldallemezt akár, és akkor ámr az is szól... na, az már lehet zavaró. Jaja, szóval nem néztem meg, degondolom az a lényege, hogy a noctua most errement rá, hogy ezt megkerüljék a duplaventis megoldásoknál valahogy.

Nekem amúgy nincs bajom vele. Duplatornyos, kétventis hűtőm van, thermalright. Szupercsendes a ryzen 7600 mellett.

júl. 18. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!