Régi számítógépnél ha a tápegység működik de nincs kép mi lehet a hiba?
Van egy régebbi számítógépem, tavaly még használtam, padlásra lett pakolva.
Megnéztem hogy működik-e még, áramot kap beindul minden a pc-n de a monitor nem ad képet. Próbáltam úgy hogy kiveszem a videókártyát és az alaplapra teszem a monitort, de kép ugyanúgy nincs. Az alaplap megadhatta magát vagy mi lehet ilyenkor a hiba inkább?
U.i.: csak kíváncsiságból néztem hogy megy-e, nem olyan választ várok hogy vegyek újat.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem tudom, a kérdező gondolom működő monitorral próbálkozott, de azért tartsuk fenn a lehetőséget.
Én például szintén nemrég próbáltam ki a régi gépem és pont ugyanezt a tünetet produkálta. Egy hetembe telt rájönni, hogy rajtahagytam anno az alaplapon a BIOS jumpert... De egyébként tápegységhiba is csinál ilyet, ha nem tud elég energiát adni a rendszer megfelelő kiszolgáláshoz, de akár alaplap, CPU, RAM hiba is lehet. Ha van alaplapi hangszóród én kipróbálnám, hogy ad-e hibajelzést a BIOS, csak kíváncsiságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!