Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy 5 éves HDD-t mennyire...

Egy 5 éves HDD-t mennyire muszáj lecserélni?

Figyelt kérdés

A HD Sentinel szerint:

Teljesítmény: 100%

Kondíció: 100%

Működési idő: 893 nap

Becsült hátralévő időtartam: Több, mint 931 nap

Összes indulás/leállás: 4155

2024. jún. 17. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem muszáj, csak ami fontos arról legyen egy mentés. (Vagy inkább kettő.)
2024. jún. 17. 16:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Még többször ennyi ideig működőképes. Egy megbízható HDD-t sokszor nem a kora miatt szoktak lecserélni, vagy mert meghal. Hanem kijön pár új generáció az átviteli technológiában, és lesznek tőle gyorsabbak, amire megéri váltani.
2024. jún. 17. 16:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor muszáj ha tönkremegy.

Ez még nem ment tönkre.

2024. jún. 17. 17:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Tegyél fel egy HDD/SSD monitprozó alkalmazást. Pl HD Sentinel.

Ha elkezd a lemez állapota leromlani, ha gyorsan nőnek az áthelyezett vagy gyenge szektorok száma, tudni fogod. Jó esetben még (jelentős) adatvesztés nélkül, hol az élettartam vége...

Amúgy olyan 10 év körül kezd egy részük degradálódni. De nekem van 20 éves merevlemezem, ami vígan olvasható.

Gyártó, típus, technológia, környezeti hatások, használati mód, és szerencse kérdése.

2024. jún. 17. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én 2TB Toshibám idén lesz 12 de nem tűnt fel hogy másabb lenne mint új korában. Főleg hogy a mostani gép sokkal gyorsabb mint amiben eleinte szolgált
2024. jún. 19. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!