Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy közel 5 éves gumit már...

Egy közel 5 éves gumit már érdemes lenne lecserélnem, ha pályára is felmerészkednék vele?

Figyelt kérdés

Egy Bridgeston S20 párosról van szó, újonnan került a motoromra 2012-ben, egy év alatt kb. 5-6e km-t mentem vele, majd úgy hozta az élet, hogy 2 évig nem igazán volt lehetőségem motorozni, most viszont újra szeretném használni. Minta még bőven van rajta, körömmel benyomva sem érződik keménynek, zárt garázsban, letakarva volt tárolva a motor, repedés nincs a gumin.

Kidobni sajnálom, ahhoz túlságosan is meg voltam elégedve ezzel a gumival.

2016. máj. 22. 08:33
 1/6 anonim ***** válasza:
17%
persze, használd, simán! max esőben meg szarabb úton kicsit óvatosabban, de 25 fok felett szárazon lehet menni vele. én 6-8 évente cserélem a gumit, mondjuk ez nálam kb 10 ezer km 8 év alatt.
2016. máj. 22. 09:07
 2/6 anonim ***** válasza:
gumissal nézesd meg!
2016. máj. 22. 09:10
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Versenypályára gondolsz? Oda már nem szerencsés dolog 5 éves gumival menni, mert ennyi idő alatt már keményedik a gumi, még ha azt nem is érzed, mert mondjuk újonnan is eléggé lágy volt. Közútra még bőven jó lenne, de a versenypálya az más. Óvatosban persze pályanapozhatsz is, de csak amolyan "túrista" üzemmódban, ne versenyezz senkivel, még az órával se.
2016. máj. 22. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs még elöregedve akkor lehet használni.
2016. máj. 22. 10:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Konkrétan Kakucsra szeretnék kimenni vele nyáron, régen voltam többször is és már hiányzik :)
2016. máj. 22. 10:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha garazsban volt, közlekedesre meg jo lehet, de a palyat nem vallalnam be vele.

Ott azert a gumikbol is a maxot szeretned kihozni. Es egy uj gumiszett meg mindig olcsobb, mint egy törött motor megjavitasa, nem is beszelve a serüles lehetösegeröl.

En a helyedben forgalomban meg hasznalnam, ha jol tapad es aprobb repedesek sincsenek rajta. Palyan meg probalj ki egy slick gumit (persze idöjarasnak megfelelöt es bemelegitettet), amit nem kell sajnalnod, mert utana egyböl visszateheted az utcait.

2016. máj. 22. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!