Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pc összeállítás kivetnivaló?

Pc összeállítás kivetnivaló?

Figyelt kérdés

Első pc konfigom, ehhez egy rtx 4060at fogok venni vagy egy használt 4070et.

Gondolok itt a házra, hogy befér-e minden, és valami plusz csatlakozó, vagy mi hiányzik hozzá? Valószínű majd felveszem valami zsenivel a kontaktot aki össze berheli nekem. Ezt ha így megveszem kompatibilisek minden?

Mennyire ép eszű build?

CPU: [link]

Profi hűtő: [link]

Alaplap: [link]

Ram: [link]

Psu: [link]

SSD: [link]

Ház: [link]

jún. 2. 17:56
 1/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

sima 4060 relative gyenge a felettelevokhoz kepest

jobb vetel a Ti belole

hat ha van hasznaltpiacon mar 4070 akkor oke, csak ha gari nelkul az gyanus, hisz most jottek ki

igy nagyon sokat sporolni se lehet mert szinten gyanus

netan regebbi szeriast, de szerintem az se erne meg

jonak tunik ranezesre

Normal nagy haz

cpu huto kicsit tulzasnak tunik

oke 7600X tud fogyasztani de ha nem piszkalod akar egyszerubb huto is eleg lenne

kozepkategorias vga khoz meg tapon is lehetne sporolni

jún. 2. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:

SSD inkább WD SN580 legyen. 3 ezer forinttal drágább ugyan, de megbízhatóbb és több a gariideje is.

Amúgy teljesen kompatibilis, de mintha kicsit aránytalanul lenne összerakva. Pl. ha CPU hűtőből, alaplapból, gépházból kicsit olcsóbbat vennél, akkor több maradna videokártyára. A táp is nagyon túl van méretezve.

jún. 2. 18:26
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ez jó alaplap?

jún. 2. 18:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Jó, és ár-érték arányban is szerintem a legjobb.
jún. 2. 18:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Processzor hűtőből melyik típus jobb? Van amelyik oldalra fújja a levegőt, és amelyik vertikálisan, azok amúgy elég olcsók.
jún. 2. 18:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Videókártyákat nézegettem, úgy már a büdzsémbe belefér a 4070 is, max. 250ezerért melyik kártya lenne a legjobb választás? Három ventisnek a hűtése, ezáltal tovább bírja az élettartam, ezért olyan kell
jún. 2. 18:51
 7/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#5 mivel allo haz...

nem igazan ertem a vertikalist

ez a huto nem teheto fel csak egymodon?

ha igen akkor is vagy fel vagy hatra fujak levegot es egyik helyen kell hazventi vagy szabad hely legalabb

erre gondoltal ha felfele fuj az a vertikalis

mig ha hatra az a horizontalis

ha van idod probalgathatod is hisz az a biztos

attol is fug elol hol vannak ventik hogy aramlik be levego

haz oldalara fujo huto nem a legjobb mint a legtobb egyszeru gyari is pl.

mivel ez esetben nem artana oldal nyilas (es venti) sem

fugghet attol vrm, laphutonak hogy kedvez legaramlas cpu hutes

ramoknak, vga nak

MSI, Gigabyte, netan valamelyik kevesbe ismert gyarto ha jo arban van, tesztet tudsz keresni adott tipusrol

sajnos legolcsobb 3 ventis 4070S mar picit tul van azon amit megadtal

[link]

picit 20 al?...

a nem Super viszont boven belefer Gigabol

jún. 2. 19:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Én erre az alaplapra építkeznék: [link]

RTX 4070 szerintem még nem nagyon kapható használtan. De egyre több lesz használt is ahogy közeledünk a következő gen megjelenése felé. De RTX 3080 már igen ami picit gyengébb csak. De egy generációval régebbi és lényegesen többet fogyaszt. De az 160 ezer felett szokott menni. Vagy ha nem zavar az AMD driver akkor RX 6800 XT megint picit gyengébb mint a 3080. De azt már 150-ért is meglehet fogni használtan.

jún. 2. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!