Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső HDD-nek mennyi a valós...

Külső HDD-nek mennyi a valós élettartalma? családi és egyéb képekre alkalmas tárolásra?

Figyelt kérdés

Mennyi egy külső HDD valós életartalma?

2023. Karácsonyán kaptam egy 250 GB Kesu nevű külső merevlemezt, azaz már fél éve , mely családi és élmény képeket tárolom, nem napi használatra van természetesen, 3 év garancia van rajta, mennyi a valós élettartalma igazából? alkalmas képtárolásra? vagy jobb egy másik külső merevlemez?

2024. máj. 31. 14:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"2023. Karácsonyán kaptam egy 250 GB Kesu nevű külső merevlemezt"

Érdekes. Vagyis a 250 GB már szerintem 10 éve is kifutó széria volt a merevlemezekből.

Tehát, vagy egy használt merevlemez lehet abban a tokban, vagy egy noname SSD...

Szerintem meg kellene nézni pl. a Hard Disk Sentinel programmal.

-Ha esetleg azt írná, hogy "a lemez állapota ismeretlen", vagy valami hasonlót, akkor az... elég nagy baj.

-Ha a "működési idő"-nél többszáz, vagy ezer napokat írna, akkor az... durva lenne.

2024. jún. 1. 15:44
 12/13 A kérdező kommentje:

11# Fémtok van rajta, így nem lehet kivenni belőle! fekete színű, és ilyen fajta:

[link]

Köszönöm mindenkinek a választ...

2024. jún. 1. 16:39
 13/13 anonim ***** válasza:

szívesen.

(De senki nem írta, hogy ki kellene venni a fém tokból!)

De még programot sem kötelező telepíteni a számítógépre, hogy kiírja a hardverazonosítót, vagy eszközleírást. Ami alapján megtudható lenne, hogy mi is van abban a tokban.

Mert a "Kesu" az ugye csak egy tok, tehát ebből még nem derül ki, hogy a 3-4 merevlemez gyártó közül melyiknek melyik lemeze van beleszerelve.

2024. jún. 1. 17:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!