Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van aki ilyet vesz és ki is...

Van aki ilyet vesz és ki is használja?

Figyelt kérdés
[link]
máj. 28. 12:19
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Persze. Mit gondoltál, hogy a polcea gyartják dísznek?
máj. 28. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Persze hogy van, aki a legjobb gaming teljesítményt igényli, vagy esetleg játék mellett minimáliasan számításigényes dolgokon dolgozni is szeretne a videokártyájával, annak egy ilyen tökéletes. Egyébként hozzáteszem, hogy anno én is nagyon komolyan megfontoltam, hogy veszek inkább kettő ilyet, és akkor párhuzamosan két rendszerrel tudnék dolgozni, de végül inkább az RTX6000-re esett a választásom (ami egy négymilliós videokártya áfával együtt, és még innen is lehet feljebb menni a különböző szerverparkos megoldások felé), mert az én igényeimet az jobban ki tudja igényíteni.
máj. 28. 12:48
 3/9 A kérdező kommentje:

" négymilliós videokártya "

Van ennél drágább is biztosan..

máj. 28. 12:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem mindenki hagyomànyos módon jàtszani veszi. Két éve még bànyàsztak ezerrel, de 3D renderelni, videót szerkeszteni, tudomànyos munkàkba segédkezni, most AI-t futtatni vagy VR-ezni is kell az erő. Persze kiszolgàl mindent egy 3060 is, de nem mindegy milyen sebességgel, főleg ha mondjuk a renderért fizet a megrendelő és időre kell.
máj. 28. 12:59
 5/9 SIDLER22 ***** válasza:
Én nekem például AMD oldalon ilyenem van és ki is használom a VRAM mennyiséget. Képgenerálásban az új Stable Diffusion XL a 24GB VRAM-ból 23-at használ :D
máj. 28. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:

"Van ennél drágább is biztosan.."

Persze, pont ezt írtam, hogy egy négymilliós videokártya is csak a belépő szintet képviseli ha a komolyabb igényeket nézzük, ott clusterekben szoktak ezek dolgozni. A munkahelyemen például van egy rakás Nvidia L40-ünk négy clusterben, na ott egy cluster drágább, mint a lakásom...

máj. 28. 19:11
 7/9 A kérdező kommentje:

ma 19:11

Milyen munkahelyen dolgozol,ahol ilyen komoly gépek vannak?

máj. 28. 19:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Németországban dolgozom egy datacenterben, a cég különböző magáncégek és tartományi/szövetségi szervek számára biztosít általános IT-infrastrukturális megoldásokat, többek között cloud computing megoldásokat is.
máj. 28. 20:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Gaming 4K-ban mindenképp ki lehet használni, de 1440p magas fps-hez is kell a 4090. De tudod, akik ilyet vesznek, azok nagyrészének a dupláját is megérné kiadni egy videokártyáért, ha jobb ennél...

Nameg munkaállomás felhasználásban se utolsó, bármilyen GPU renderelős felhasználáshoz kell az ilyen kakaó.

máj. 30. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!