Egy Laptopon, mely a 802.11b/g/n szabványokat ismeri át kell állítanom valahol, hogy az "n"-t használja, vagy ez automatikus?
Figyelt kérdés
Szolgáltató internet elérést bővített itthon 100 Mbps-ról 1000 Mbps-re. A laptopomon változatlanul 54 Mbps sebességmaximunot mérek. A modem szinte mellette, és már kiválasztottam rajta, hogy 2,4 GHz-en csak "n" módban továbbít. Én azt gondolom, hogy automatikusan a legmagasabb (tehát 802.11n) átviteli szabványt kellene használnia. Ez az egy gép van a hálózaton, közel s távol semmi.febr. 7. 10:07
1/7 anonim válasza:
Milyen típusú a "modem"? Milyen a pontos felépítés? Rézkábelen jön a hálózat? Koax, UTP? Külön van a nat router és a Wifi acces point, vagy egyben?
Elvileg a laptopon automatikusnak kéne lennie, hogy a leggyorsabbra törekszik, nekem eddig mindig inkóabb letiltani kellett az 5 GHz-t mert a falon keresztül sokszor megszakadt. Nem hinnóem, hogy 2,4-nél ne a maximumra törekedjen, valahol máshol kell lennie egy szűk keresztmetszetnek.
2/7 anonim válasza:
Alapértelmezetten a leggyorsabbat használja, nem kell állítanod semmit. De ha megnyitod a Feladatkezelőt, akkor Teljesítmény fülön a WIFI-re kattintva kiírja a csatlakozás típusát (nekem pl. 802.11ax), ha ott 802.11n-t látsz, akkor nincs más teendőd.
3/7 A kérdező kommentje:
A Modem ARRIS TG6441. Koaxon jön a jel. Egyben van minden a routerben (WIFI + LAN) A LAN-on 800 Mbps-t mérek. (van egy PC rajta, ez nem wifis)
febr. 7. 10:39
4/7 anonim válasza:
A wifin nincs mit állítani, ennyit tud. Ha több kell kösd be utp kábellel.
5/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem a feladatkezelőt, ahogy tanácsoltátok: 802.11n a csatlakozás típusa. Ennek ellenére 54Mbps. Megpróbálom a wifi drivert frissíteni. Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
febr. 7. 16:56
6/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy ez valami régebbi kártya? Valamit olvastam, hogy maga a szabvány 600 Mbit/s-ig van, de az elején csináltak sok kártyát 802-11n alatt, aminek a maximuma 54 Mbit/s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!