Lehet még manapság olyan (mini) PC-ket kapni amelyeken Windows 98/XP-s játékok futnak? Ha igen, hol lehet ilyet beszerezni?
Kérdésem onnan ered, hogy az NFS Porsche Unleashed játékot akartam Win11 alá telepíteni:
Mindent az Installation Guide alapján csináltam lépésről lépésre, de se az Autorun.exe se a Porsche.exe se a Setup.exe nem indul el. Nem tudom telepíteni.
Szóval szeretnék venni egy olyan mini PC-t (helytakarékosság miatt is), amit gyorsan összekötve a monitorommal és bill./egérrel tudok Win 98 vagy XP alatt játszani.
Sajnos a telepítés egyszerűen el se indult, mert ugye ahhoz next-next szükséges.
A kompatibilitási mód és virtuális géppel is próbáltam korábban de sajnos nem tudtam így se telepíteni.
Az XP hosszú korszak volt 2001-töl 2009-ig. A 2006 utáni játékok a mini PC-k IGP-ivel tudnak húzósak lenni.
A Windows 9x korsak nagyját le tudja fedni egy vékonykliens. Általában már 5-10 ezer között kapsz olyat, ami megfelel. Azokon megy az XP és nagyjából 1998-ig bezárólag elbírják az AAA játékokat.
Az XP korszak húzósabb. A HP T630 vagy azonos SoC-ra épülő vékonykliensekben van erő, de a Windows 7 a legrégebbi OS, ami megy rajtuk. Nvidia Ion alapú mini PC-kkel is kísérletezhetsz, de azok gyengébbek.
Vagy egy méretkategóriával feljebb lépsz, pl. Optiplex 790 SFF alacsony profilú GTX740/750 videokártyával. Ez elvileg még XP kompatibilis és még viszonylag apró, de erőben lefedi a teljes XP korszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!