Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdvözlöm az olvasó társat! Va...

Tudvajó kérdése:

Üdvözlöm az olvasó társat! Van egy ACORP 5ALI61 alaplap és Windows 98 SE CD. A gép nem ismeri fel a merevlemezt a Floppy-t, csak a CD meghajtót. Nem tudom telepíteni. Aki még emlékszik hasonló akadályra és tud segíteni írjon nekem. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
ACORP 5ALI61 alaplap, Windows98 SE operációsrendszer, BIOS beállítás közelítőleg. Ezek lehetnek a lényegesek a megoldásban.

#formázás #BIOS beállítás #ACORP 5ALI61 #Windows 98 SE #alaplap jumperelés #indítólemez van
2021. nov. 23. 18:37
 1/3 BeefEater ***** válasza:

IDE master/slave beállítás jó a HDD-n?

Sok floppy meghajtóba fordítva is be lehet dugni a kábelt (és az sem mindegy, hogy melyik végén van a kábelnek a floppyd ha 2 meghajtót tudsz rádugni)

2021. nov. 23. 18:45
 2/3 anonim ***** válasza:

20 éve volt ilyen alaplapom. ;)

* Milyen merevlemezről van szó?

* Felpörög a merevlemez?

* A merevlemez melyik portra csatlakozik (A processzorhoz közelebbi IDE1, vagy a távolabbi IDE2)?

* A merevlemez szalagkábel közepén (szürke színű csatlakozó - ez esetben slave-re kell állítani a merevlemezen a jumpert) vagy végén (fekete színű csatlakozó - ez esetben master-re kell állítani a merevlemezen a jumpert) van?

* A merevlemezen a jumperek hogy vannak beállítva (master, slave, cable select?)

* A BIOS-ban az Integrated Peripherals menüpontban az On-Chip Primary és Secondary IDE Enabled-re van állítva?

2021. nov. 23. 19:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Kicsit megkéstem a köszönettel, de most új dologban volt szükségem az oldal felkeresére. A mulasztást pótolni illik.
okt. 25. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!