Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyjából mennyi egy hordozhat...

Nagyjából mennyi egy hordozható külső merevlemez élettartama? Nyáron lesz 3 éve, hogy megvettem.

Figyelt kérdés
2024. ápr. 12. 13:09
 1/4 HakapiszikMatyi ***** válasza:

Azt ki tudja...?

Nekem van egy 320 Gb-os Samsung-om 10-11 éves kb. hibátlanul működik. ( Édesanyámnak szoktam vinni rajta a régi filmeket.) 4 hónapja néztem rá HD Sentinel-el 100%-os még mindig. Időnként érdemes megnézni a kondíciót, szektorhibákat. Mondjuk, az újabbak már nem fogják 10-egynéhány évig bírni sajnos.

2024. ápr. 12. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A Backblaze - egy biztonsági mentéssel foglalkozó vállalat - statisztikái szerint

[link]

az általuk használt (a nap 24 órájában, a hét minden napján, folyamatosan) merevlemezek 50%-a 6-7 éven belül elhalálozik.

Viszont egy külső merevlemezt nem használsz feltétlen ilyen módon.

Nekem például van egy teljesen működőképes, 2009-ben gyártott (tehát 15 éves!), 2,5"-os, 250 GB-os, 5200 percenkénti fordulatos merevlemezem egy külső fém házban - egyfajta "tollmeghajtóként" használom. Most megnéztem a statisztikáit - 30 napos működési időtartama (power on time) van. Persze ez csak egy darab, kis egyedszám, de rámutat arra, hogy függ a használati körülményektől az élettartam.

Ha hosszabb távú adatmentés a cél, akkor a biztonsági mentés 3-2-1 stratégiája szerint, minimum három példányban készíts másolatot az adatokról, amiből minimum kettő lehet az adatmentéshez közel, és minimum egy távolabb (amit csak az adatmentés idejére viszel az adatmentés helyére) tárolt.

2024. ápr. 12. 13:39
 3/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem mind indokulatlanul sokkal dragabb mint a masik

meg szerencsen is mulik

ami betehet ugyanugy egy hordozhatonak mint barmilyen mas adattarolonak

az a

magas homerseklet

tulfeszultseg (illetve tularam ugyanugy, ha valamiert elofordulna)

eros (elektro)magneses behatas

eros fizikai hatas

"paratartalom" vagyis inkabb barmilyen korroziot okozo es/vagy elektromosan vezeto folyadek

2024. ápr. 12. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Legyen több felületen tárolva a nagyon kényes dolog, mint ahogy írta a kettes, ne csak egyetlen egy külső merevlemezen. Én régen megszívtam ezzel, hogy egy külső merevlemezen volt tárolva, ami egyik napról a másikra elszállt. Volt rajta olyan ami felejthető, de volt olyan is, ami azért a kár érte kategória.

Illetve a normális használat, ne a hullámvasúton akard csatlakoztatni és ne csak kitépd a portból, hanem válaszd le rendesen az op rendszerben, utána húzd ki.

2024. ápr. 18. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!