Újrapasztáztam a laptomom, sokkal jobb mint volt többnyire, de néha leáll ugyanúgy a túlhevülés miatt: a háromágas hűtőbordán az egyik fül nem pasztás volt, hanem hűtőtapasz volt rajta, az lehet a baj?
Leszedhetem és pasztázhatom azt a részt? Vagy azt a tapaszt nem kell cserélni? Hanem a másik két pasztás fület kéne rendesen lepasztáznom, mert nemigen tudtam a régi, rászáradt pasztát leszedni, félig rajta van
Asus N61V
Intel Core 2 Dou CPU 2.13 Ghz
thermal pad / hővezető lapra gondolsz?
Azok alapvetően jól szokták bírni. nem kell cserélni.
https://www.youtube.com/watch?v=i5Iopnmggec
ááhhh
chipseten van az a rész. okés. nem valószínű, hogy a chipset ennyire melegedne, hogy ne tudná átadni a hőt rendesen a thermal paden keresztül. de ha van alaplapról hőmérséklet kijelzésed, akkor az lehet a chipseten van. mit ír?
A C2D proci.. elvileg 6600T? az van? vagy valami hasonló? nem találtam egyértelmű infót, de 90-100 fok felett indulna csak újra a gép.
GPU mi van benne? G240M? arról sem találtam infót, de az is valószínűleg 100-110 felett kell lennie, hogy újrainduljon a gép.
köszi, hogy megnézted, a GPU-t hogy nézzem meg? rá van írva a chipre? vagy írja valahol a szoftware?
újrapasztáztam vastagabban, egy napig megint jó lett, aztán most megint kikapcsolt,
lehet rendesen le kéne tisztítanom, mert nem tudom leszedni a régi rászáradtat, vagy arra is gondoltam, hogy túl szorosra húzom meg a csavarokat, és kinyomja a pasztát, mert alig van közte amikor szétszedem.
nekem nem ilyen zöld hővezető lap van.
a core temp 1.0 Rc3 programon néha néztem a hőmérskeletet,
ott max 90 fok-ot ír tj maxnak,
de a Core 0 max 85,
core 1 max 83 fokot ír.
3x-ra szétszedtem, leszedtem a nagyon régi rászáradtad 10 éves pasztát, újrapasztáztam, és ugyanúgy felpörög a venti, és tartós 100 %-os CPU-nál kikapcsol a gép.
szerintem a túlmelegedésben meghibásodott a processzor, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!