Túlmelegedő laptop?
Hello!
Volna egy olyan gondom, miszerint a laptopom kb 30 percenként túlmelegedik és automatán levágja magát, egyedül ha csak netezek rajta nem fordul ez elő. A legkisebb futtatott program már kinyírja kb (inventor, tera, minecraft, catia, ezektől behal 10 perc alatt).
Mit lehetne vele kezdeni hogy ne melegedjen túl? jelenleg hűtőpadon van, próbáltam már elvonulni a lakás leghidegebb szobájába, ott úgy 1 óráig bírta aztán ugyan úgy levágta magát, én meg félholtra fagytam.
Már szétszedtem egyszer, megpucoltam a ventillátort meg a réz hűtőcsövet, nem tudom mit tudnék még vele csinálni. Sajnos jelenleg nincs új gépre keretem, nyárig vhogy meg kéne csinálni...
típus: acer aspire 5740G
Előre is köszönöm a segítséget
ui.: egyszer volt szervizben, azóta melegszik ennyire (az alaplap égett le, ha jól emlékszem)
Most mit vártál egy laptoptól ,ha nem életszükséglet hogy pici hordozható vackod legyen akkor adj túl rajta és az árából egymilliószor gazdaságosabb és hatékonyabb asztalit építesz.
Én 4éve minden nap 8 órát járatom az amd asztalimat és 100e ft ból raktam össze ,előtte két laptopom is volt egyik szrarabb volt mint a másik . Az nem arra való hanem üzletembereknek. Inkább vegyél valami okos cuccot ha hordozható facebukozható valamit akarsz. A laptop a múlté. Meg a hüyléké . Drága és megbízhatatlan , az vesz ilyeneket aki évente 130 akat örömmel dob ki az ablakon olyan mint a telefon.
Ha 130-ért vesz valaki gépet, az persze hogy megbízhatatlan.
Üzleti gépek drágábbak, de sokkal jobban bírják.
Kérdezőnek:
Vidd szervizbe ezzel problémával, ha adtak garanciát.
Másik megoldás, hogy nem használod olyanra, amire eleve nem való.
asztalit fogok venni, csak még nem gyűlt rá össze a pénz. Egyébként csak most, karácsony óta szórakozik ezzel, eddig tökéletesen ment :(
köszönöm
Attyaságos úr egy isten képes voltál 220at kiadni érte ?
Erre mondom azt hogy akár az ablakon is kiszórhatod a pénzt ,a leírása alapján ez már akkor is olyan gyenge volt mint a harmat ,egy asztalihoz képest azonos árban.
És hány órát használltad ? én már 11 000 h fölött járok ,és az első telepítés ,első bios frissítés van rajta.
Én százból vettem gigabyt alaplapot ,1T vinyót , 4 giga ramot , négymagos 4x3,2 Mhz amd proct .
Később bővítettem egy vga val 25ért radeon 7700 meg vettem egy normális monitort 185 ér.
Közben a laptopmániás munkatársam évente cserélgeti a 100 rugós vackát mer hogy kiavul meg kigyengül meg persze szervíz mert meleg.És közbe engem olt hogy milyen régi gépem van ,az ő új toshibája már korszerű processzorral van ,sokkal erősebb ,elfutnak rajta a legújabb játékok. Ja mondom neki figyi nézd már meg neked mekkora a felbontásod ,meg nekem mekkora aztán térjünk vissza a kérdésre.
Hát mondom aki hülye az hülye ,költse arra a pénzét amire akarja.
Tehát mindenki hülye, aki nem asztalira költ... Komoly érvekkel alátámasztva....
Takarítsd ki a hűtüt, valószínű, hogy az a baj. Nem árt, ha újra is pasztáztatod a processzort.
OFF: 6 évig használtam egy IBM márkájú laptopot. Semmi gondom nem volt vele. Azért váltam meg tőle, mert a kutyám konkrétan beszakította a fejével a képernyőt.
Pár hónapja használok egy másik lapost, ami 180 körül volt, és lám.... Épp annyit tud, mint a gép amit az előző válaszoló leírt.
A felbontásról: Azt inkább a monitorod befolyásolja. Nem hinném, hogy egy orion márkájú monitoron, ahol a 800x600 a maximális teljesítmény olyan szép képet produkálna a géped. Illetve abban is biztos vagyok, hogy, ha lenne feleslegesen egy qHD TV-m, akkor arra is képes lennék tökéletes képet küldeni a laposommal.
elvittem szervízbe, kipucolták, újrapasztázták, semmi gond nincs vele.
Kösz a válaszokat.
Sok nyomorék PC-sre meg ne halgass,laptopot évente ismétlem évente egyszer vidd el kitakarítani és a procit is pasztázd úrja,egy új paszta képes -30 fokot is levinni róla :)
Asztali gépet is ki kell mert azok is ugyan úgy jobban melegednek.
A notebook is pc.
Az asztalinak és és notebook-nak is meg vannak a maga előnyei, akkor van baj ha valaki azt várja el 120000-es notebook-tól, mint egy 12000-es asztali pc-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!