Számitógéppel extra vészleállás? A lényege hogy egy jelre leállitja a ventillátort -ezzel kezdi- majd a túlhevülés elötti másodpercekben hibernálja önmagát és leáll.
Ventilátor nélkül néhány mp alatt tűlhevül a proci és leállítja saját magát, miáltal a hibernálást nem fogja tudni elvégezni.
Procitól függ a dolog, uis régebben brand gépeken alkalmaztak extra méretű hűtőbordát venti nélkül és a gép tök halk volt, nem zúgott a venti. A mai procik 60-130W között zabálnak és hűtés nélkül nagyon hamar túlmelegszenek.
Tehát a megoldás ott kezdődik hogy extra méretű hűtőbordán egy ventillátor amivel ventillátor nélkül késöbb történik meg a túlhevülés?
Szerinted amugy hány másodperc a hibernálás? Én azt hinném kevesebb mint a ventillátor nélküli túlhevülés. Eleve mikor a vetillátortól megvonjuk az áramot még lendületből forog néhány másodpercet s ezalatt meg van egy egyre csökkenő hűtés...
Hány másodperc egy hibernálás?
LOL :D
Múltkor kísérleteztem, leállítottam a ventit egy húzott Celeron-on. Lazán ment úgy is 35-40°C-on :D
Szerintem lenne idő a hibernálásra, csak nem tudom létezik-e ilyen.
Mindenképpen segédáramkörrel akarom megvalósitani. Nem túl bonyolult egy adott jelre (akár hang is lehet) egy a számitógép nyomógombjára párhuzamosan kötött relé meghuz. A számitógép pedig ugy van beállitva hogy ilyenkor hibernálja önmagát. A relé másik funkciója pedig, hogy megvonja a ventillátortól az áramot. Mert mielöbb észrevétlenné kell vállnia. Az elképzelés az hogy mire túlmelegedne a hibernálás is lezajlik.
A kérdést azért irtam ki hogy egyrészt vitázzunk rajta kinek mi a véleménye róla másrészt hátha valaki ad hozzá olyan pluszt amire nem gondoltam s ha igen akkor azon is vitázzunk kinek mi a véleménye. Pl. egy a túlméretezett hűtőborda ami plusz időt ad a hibernásához ha kell egy jó ötlet.
Amúgy téma itt ennek az ellentéte is, Jopofa gépem lesz nem a megszokott hardverkiépitéssel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
:))))
5: elég laikusnak tűnsz, és mintha ágyúval lőnél verébre. digitális rendszerbe teszel reléket? lol. a számítógép egyébként mindig a ramból fut, kivéve, amikor a virtuális memória miatt lapoznia kell a memóriatartalmat. az egész ötletben azt nem értem, h minek piszkálod a ventillátort? a mai procik vagy leállnak vagy teljesen lelassítják magukat, ha megszűnik a hűtés. a hibernálás egyébként a ram és a proci regiszterek kiírása a HDD
Lehet hogy a ramban fut de a wincseszter szinte állandóan pörög s végez olyan műveleteket amiket virtuális wincsesztreren is végezhetne.
A számitógép nyomogombja mióta digitális rendszer?
A ventilátort a mielöbbi csend beállta érdekében piszkálom. Ha elöbb hibernál s aztán állitja le a ventillátort, nagyon sok másodpercet veszit mire elkezd leállni. Indokolatlanul mert a hibernálás folyamata messze nem indokol annyi energiát hogy a teljes hűtés végig kellene hozzá ráadásul ott van a termikus és kinetikus lendület is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!