Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik webáruházban érdemes...

Melyik webáruházban érdemes használt laptopot venni?

Figyelt kérdés

Szüksegünk van egy csaladi laptopra. Semmi komoly elvárásunk nincs , egy egyszerübbnek mondható gép kellene, böngészéshez, filmnézéshez, a gyereknek játszani, esetleg torrent.

Tud valaki mondani saját tapasztalatbol webaruházat?

Légyszi NE írjátok hogy Google! Tudom hogy van olyan , tudom mire való. Én olyan vàlaszát várom, akinek konkrét tapasztalata van!

márc. 11. 08:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj, hogy használt legyen?

Mármint mi a keret?

120 ezertől már kapsz újak közül is jóárasakat.

Pl [link]

Bár a játszani az nagyon más téma már. Ha valami komolyabb kell, mint sims 4, akkor az dedikált GPU-s megoldás lesz, és arra nem is nagyon ajánlanék laptopot.

márc. 11. 09:16
 2/12 A kérdező kommentje:

Ez végülis szűkösen de belefér a keretbe.

Én egy ilyet találtam. Erröl mi a véleményed?

[link]

márc. 11. 09:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb 20 ezret sem ér. Mindenből olyan van benne, amit abszolút kerülendőnek tartok. Alacsony felbontású kijelző, 10+ éves gyenge proci, nincs ssd, külföldi a billentyűzet, még csak nem is a minőségi üzleti kategória (HP esetén elitebook)...

60 ezerért persze azért pár kompromisszum meg fog maradni. Pl a külföldi billentyűzet jó eséllyel, matricázni kell majd, de ezt párezerért ők is megcsinálják, vagy egy ezresért adják neked a matricát.

A lényeg elsősorban az, hogy 8. gen intel felett legyél prociban. Vagy ryzen procis legyen. Ezeknek már van W11 támogatása, tehát hosszú távon életképes marad még. Leggyakrabban talán intel 8250U procis gépet lehet találni. Érdemes tehát üzleti szériásat választani, mert minőségibb az anyaghasználatuk (pl dell latitude, lenovo thinkpad, hp elitebook)

Kijelző IPS full hd legyen (1920x1080 vagy csak 1080p)

SSD mindenképpen legyen, 250GB-tól felfelé (bár ez könnyen cserélhető). 8-16GB RAM (de ez is könnyen bővíthető amúgy)

Hardveraprón szoktak garanciával adni ilyen gépeket ilyen árkategóriában. De nálam most éppen nem megy az oldaluk, valami karbantartás van.

márc. 11. 09:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ilyen hasznos és részletes válaszban bizony nem is reménykedtem. Hálás köszönetem! 👍
márc. 11. 10:26
 5/12 A kérdező kommentje:

Még egy hülye kérdést ha megengedsz:

Az általad linkelt laptopot már úgy küldik, hogy rajta van a Windows?

márc. 11. 10:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit linkeltél azt ne vedd meg. Ahogy #3 is írta Intel 8.generációs vagy feletti proci legyen vagy pedig AMD Ryzen proci.

pl.:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

márc. 11. 10:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az új Lenovo laptopon ami linkelve lett nincs rajta op.rendszer.

[link]

márc. 11. 11:26
 8/12 A kérdező kommentje:
Ertem, köszi ! 👍
márc. 11. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ebyte.hu -ról mi rendszeresen vásároltunk.

Csak ne rendelj csomagpontra, mert képtelenek szabályosan feladni a csomagot, hiába szóltam nekik többször. Normál címre jó.

márc. 11. 17:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a válaszokat. A hatos válaszban a legfelső link lett a kiválasztott. 👍
márc. 13. 09:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!