Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik webáruházban érdemes...

Melyik webáruházban érdemes használt laptopot venni?

Figyelt kérdés

Szüksegünk van egy csaladi laptopra. Semmi komoly elvárásunk nincs , egy egyszerübbnek mondható gép kellene, böngészéshez, filmnézéshez, a gyereknek játszani, esetleg torrent.

Tud valaki mondani saját tapasztalatbol webaruházat?

Légyszi NE írjátok hogy Google! Tudom hogy van olyan , tudom mire való. Én olyan vàlaszát várom, akinek konkrét tapasztalata van!

2024. márc. 11. 08:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
61%

Én és a testvérem többször rendeltünk az Ebyte.hu oldalról. A használt készülékek többségére 1 év garanciát adnak, ennek az időtartama minden terméknél fel van tűntetve.

Náluk nagyrészt üzleti kategóriás laptopok vannak, ezek minősége, teljesítménye és anyaghasználata sokkal jobb, mint az otthoni használatra tervezetteké. Sok készüléket külföldről hoznak, ezért a billentyűzete matricázott, de ez nem zavaró vagy csúnya szerintem.

Én utoljára egy olyan laptopot vettem tőlük, ami kívül-belül olyan állapotban volt, mint egy új, futtatam diagnosztikát és alig használták (egyes típusoknál meg lehet nézni ezt is). Az akkumulátor is 4-5 órát bír. Egy hasonló tudású új laptop árának kb. harmadáért vettem, és szó szerint semmivel sem volt rosszabb, mint egy új lett volna.

Viszont egy dolgot javaslok, hogy Windows 11 kompatibilis készüléket vegyél (ez fel van tűntetve a leírásban, ha viszi). Bár árban picit magasabb lesz, de azért ajánlom, mert a Windows 10 támogatása 2025 október 14-én véget ér. Ezt követően a Windows 10 nem (illetve csak plusz pénzért) kap majd csak biztonsági frissítéseket. Ez kevesebb, mint másfél év, bár ezt követően is használható lesz mindenre, amire eddig, csak a frissítések hiányában jobban ki lesz téve az internetes fenyegetéseknek. Kivéve, ha nem ragaszkodtok a Windowshoz, mert Linuxxal még sokáig biztonságosan lehet majd használni ezeket a laptopokat, és internetezni, közösségi médiához, office programokhoz, filmezni vagy torrentezni ugyanúgy megfelel. Játék már kérdésesebb, mert rengeteg Linux játék van, csak ha egy adott névvel játszanátok, az nem biztos, hogy működik rajta, viszont ha általánosságban játékra kell, akkor van bőven választék.

2024. márc. 16. 09:31
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod! 👍👍
2024. márc. 17. 15:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!