Milyen grafikus kártyával tudnám fejleszteni a gépet?
Adatok:
Alaplap: Gigabyte H61M-DS2 (BIOS 10a 4.6)
CPU: i5 2500k 3,3GHz
GPU: Gainward GeForce GTX 760 2GB
RAM: 2x4gb DDR3
Monitor: Samsung 4k 120hz tv 55”
Tápegység : FSP Hydro Pro 500W
Tudom, nagyon régi, felesleges fejleszteni, de milyen grafikus kártya lenne az, amit jelentősebb bottleneck nélkül még ki tudna hajtani? Gondolkodtam GeForce Now-on is, de 4k-t csak 24hz mellett támogat a grafikus kártyám, az meg nagyon laggolós.
Rtx 4060?
Korábbi 2080?
Esetleg AMD?
GTX 1660Ti vagy 1660S, erősebbet felesleges.
Az a baj vele, hogy a CPU nagyon korlátozza a dolgokat így gyakorlatilag alkalmatlan komolyabb játékra.
Ebbe maximum egy RX580 vagy GTX 1060, amit érdemes. Előbbi mostanában jelentősen olcsóbban is kifogható (én pl belenyúltam egy 20 ezres ajánlatba, szuperül megy már fél éve)
Ezzel kb 2018-ig megjelent játékokkal nyomulhatsz. A videokártya talán képes lenne jobbra is, de a proci az nem igazán. Játékfüggő.
Ha nagyobb előrelépést akarsz, akkor kell félgépcsere is: alaplapl+ram+processzor.
Így már nyilván jobban jársz, ha kompletten cseréled a teljes gépet. A jelenlegi géped megérhet kb 20-30 ezret. Amire olcsón beruházhatsz, az egy ryzen 2600-3600 procis gép. Kb 30-40 ezer pluszkiadás lenne
Bármi kérdésed van, akkor keress bátran privátban. Egy ismerősöm hasonló helyzetben van, így még képben vagyok ezekkel. Neki vettük az említett RX580-at egy i5 3570 mellé. Ő is kérdezgeti, hogy lehet-e procit fejleszteni meg hasonlók, de nincs értelme... ha előrébb akarsz lépni, akkor sajnos komplett gépcsere.
De az tény, hogy egy jobb videokártyával még nagyon sok játék játszhatóvá fog válni ezzel a géppel, amit a jelenlegi kártya nem visz.
A mai és pár éves játékok viszont felejtősek.a 2-3. gen procikkal sajnos.
Tuti kapok majd lepontozást de ilyen régi/gyenge procival Radeon kártyát vegyél ikább. Bizonyítottan jobb a driver overhead így kicsit jobban teljesítenek ha bottleneck lép fel mint Geforce vetélytársaik.
Nekem egyébként volt I7 3770k procis konfigom GTX 1080 (2018 ban még nem sokat tudtam a hardverekről) al párosítva és nyilván voltak bottleneck szituk de volt ahol jól jött a relatíve nagy GPU erő.
Szóval én kicsit feljebb lőnek mint a többiek. Egy RX 5700 XT mondjuk. Ha érdekel az Alan Wake 2 is oda viszont kell a mesh shader szóval 6600 XT.
Viszont a ramot nagyon érdemes lenne legalább 16 gigára bővíteni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!