Ezen a gépen mint lehet fejleszteni?
Amd ryzen 7 1800x
ROG STRIX X470-F GAMING
Amd Radeon rx 590
16gb ddr4 3600mhz rám
A tápegység 750w-os
A házat nem tudom hogy mijen
Max 300000ft-ot tudnék rászánni
Raksz bele még +16gb lehetőleg pontosan ugyanolyan márkájú és felosztású ramot, ez alatt azt értem dual channel, single channel ami van és ez szerintem függően az RGB-töl és a márkától kb 13-25 ezer forint körül megvan 15-20 között mennek a legtöbbet vásárolt ddr4 3600mhz ramok. Anno mondjuk a Ryzenekhez sokan Samsung B-Day vagy Hynix ramokat vettek mert sokszor ezekkel voltak a legkompatibilisebbek és ezek néha drágábbak voltak. Mielőtt félre értenéd pl a G.Skill vagy a Corsair kb csak matricázza a ramokat az utána levő számjelzést kell nézni. Mert igazából a Samsung, Sk Hynix és Micron gyárt ramokat.
A maradékból pedig én itt leginkább csak a vgat látom csere érettnek meg ha már ennyi a keret akkor esetleg a cput. Veszel egy Ryzen 5 5600 vagy Ryzen 7 5800X processzort mellé pedig ezek közül a kártyák közül beteszed valamelyiket. RTX 4060 Ti 16gb, RX 7700 XT vagy ha jobb kell R5 5600 mellett kijöhet egy RTX 4070 vagy RX 7800 XT is talán még egy RTX 4070 Super is. És én az utóbbit választanám mert R7 5800X még jó darabig mondhatni felesleges lesz játékra. R5 5600 körülbelül 3 fps-el lesz gyengébb. Az erősebb kártyák viszont jól fognak jönni. Ami inkább megérné azok a Ryzen X3D procik azok 100 felett indulnak. És ezek mellé vagy még ennél is gyengébb kártyák mellett szinte semmivel nem leszel előrébb. Ezeknél még Full HD felbontáson 200hz körüli monitoron is minimum egy RTX 4070 Ti vagy RX 7900 XT mellett éri meg gondolkodni és még ott sem adnak annyi pluszt. Alapvetően 15-20%-al erősebbek általában RTX 4080 vagy 4090 mellett mint a nem 3D modellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!