Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 110 ezerért mit fejlesztenétek...

110 ezerért mit fejlesztenétek ezen a Gamer gépen, hogyha a videokártyát nem számítjuk bele az árba?

Figyelt kérdés

A kártyát azért nem mert az egy RTX 4070 Ti lenne. De azt még lehet nem veszem meg mert újonnan egy hónapja volt 290-ért. Most használtan ennyi újonnan 265-be is láttam RTX 3070 még addig is elég lesz hátha lejjebb megy tavaszig a 4070 Ti ára. De az AM4 gépemet akarom viszont fejleszteni mit érdemes rajta fejleszteni? Első sorban biztos, hogy cpu csere lesz mert a Ryzen 5 5600G már eléggé vissza fogná majd az új kártyát. A Ryzen 7 5800-kat nézegetem most használtan is. De hallottam érkeznek új processzorok a foglalatba tehát azt is érdemes lenne megvárni akkor vagy vegyek most valamit?! De a maradék pár tízezerből ami még maradhat. Ark Survival Ascended, SW Jedi Survivor, Hogwart Legacy féle játékokkal is játszok. Minden jól fut csak a Star Wars szeret akadozni néha kisebb beállítások mellett. Az Ark meg hát inkább úgy fut jól, hogy a 60 fps-t eltudom érni benne mediumon ami meg biztos, hogy a kártya gyengesége miatt van. Star Wars legalább ultran is több fps-t hoz ha be van kapcsolva DLSS.

ASrock B550M HVS-SE Alaplap

1x16gb Team Group T-FORCE VULCAN Z 3600mhz Ram

Kolink Observatory Fehér Gépház

Darkflash DA240 Vízhűtés

AMD Ryzen 5 5600G 4.6GHz

Corsair MP600 CORE XT 2TB M.2

MSI MAG A550BN Táp

2024. jan. 12. 15:31
 1/2 anonim ***** válasza:
63%
Én fejlesztenék még pontosan ugyanolyan 16gb ram kittel. Lehet is kapni újonnan. És én megvárnám a Ryzen 7 5700, 5700X3D érkezését mert a Ryzen 7 5800X3D túl van árazva használtan is 100 ezerért van egy jegelt verzió és a vrm sem örülne neki hátha az új procik takarékosabbak lesznek kicsivel. Mondjuk táp nem biztos, hogy bírni fogja kártyát 550W még talán igen, de nem fogyaszt sokkal többet mint egy 3070.
2024. jan. 12. 15:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Sima 5800X okés ide.

3D nyilván jobb lenne, de olyan betegesen drága, akkor inkább már félgépcsere, AM5-DDR5-7600, és ugyanazon a szinten vagy, hasonló pénzből, csak éppen új platformban.

249 dolcsi lenne az 5700X3D, áfa-vám-nagyker-kisker után jó, ha egy 10-essel olcsóbb lesz az 5800X3D-hez képest nálunk, tehát semmi értelme nincs rá várni.

2024. jan. 12. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!