Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 100%-ról 1 nap alatt lecsökken...

100%-ról 1 nap alatt lecsökkent 15%-ra a merevlemez kondíció?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A fent leírt jelenséggel még nem nagyon találkoztam. 1 nap alatt csökkent 85%-ot a merevlemez kondiciója. Adatátviteli hiba nincs, viszont több száz hibás szektor lett. Ugyan úgy működik a merevlemez mint előtte. A HDSentinel, és a CrystalDiskInfo is ennyit ír. Hol keressem a hibát? Előre is köszönöm.

#Kondició hirtelen lecsökken
2024. jan. 10. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sérülnek a ráírt adatok, úgyhogy ne nagyon használd tovább.
2024. jan. 10. 13:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Én sem bíznék már benne, maximum olyan adatot tárolnék rajta, ami könnyen beszerezhető, pótolható.

Nem lehet tudni mikor lesz véglegesen baja és a ráírt adatok integritása is kérdéses lehet, ha rossz szektorba kerülnek a bájtok, pl. tömörítvény nem bontható majd ki stb.

2024. jan. 10. 14:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezt értem, és köszönöm. Csak ez nagyon furcsa, hogy egyik napról a másikra esett le. Ha fokozatosan romlik az állapota, valamint adatátviteli hiba is lenne, akkor nyilván gyanakodnék a merevlemezre, de ilyet még nem tapasztaltam, és arra gondolok, hogy esetleg táp hiba lehet-e. Nehogy a másikkal is így járjak. Lehetséges valamilyen feszültség probléma a tápból? Kipróbáltam már a többi sata csatit is,de nem változott.
2024. jan. 10. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Hirtelen leesik egy hdd kondíciója ha elejted. Hiába néztél gyorsan körül: senki se látta.

Vagy a testvéred vágta földhöz?

Nem elvárható hogy fokozatosan romoljon ekkor.

Vegyél újat aztán mentsél amíg menthetsz. 😒

2024. jan. 10. 15:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Senki nem ejtette le. Nincs kiszedve a gépből.
2024. jan. 10. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik fej úgy döntött, hogy túl szép a lemez felülete és egy picit végigszántott pár szektort.

Ha valami fontos van rajta mentsd le, azt venni kell másikat. Ne gobolkozz sokat, mert szevasz lehet a lemeznek.

2024. jan. 10. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!