A HDD tányérja hogyan tud darabokra törni?
Valaki a földhöz vágta..
Vagy kiesett a panel 10. emeleti erkélyéről a beton parkolóra..
nem csak aluminiumbol hanem uvegbol es keramiabol is keszulnek
azok meg eleg torekenyek
nos pont ugyan ugy mint az optikai lemez
lattal azt is sokat?
abbol is van olyan anyagu hogy hajlitgathatod es inkabb csak szet nyulik a nagy erore deformalt lesz total athajthatod mire vegre letorik
De van ebbol is olyan ami apro szilankokra torik nagyon kicsi erohatasra hajlitasra is
de hogy femre terjunk vissza igy vannak azok is
az aluminium es a vas es egyeb otvozetek is
gyartas techtol fugg melyik menyire torekeny mennyire merev, hajlekony rugalmas stb.
#3 "A HDD mágneses alapon tárol, mint a régi magnókazetták. Alumínium? Komolyan?"
Igen, komolyan. Tudod, a lemez nem egy homogén valami. Először elkészítik a lemez merev alapját, majd erre hordják fel az adathordozó réteget.
Képzeld, a floppy alapja meg műanyag. Pedig mágneses adathordozó. Ez pedig úgy lehetséges, hogy a műanyag lemezre viszik fel a mágnesezhető réteget.
De hogy mást ne mondjak, a magnókazettáknál szintén.
Kedves "ma 23:59" anonim válaszadó,
Én, konkrétan gyártottam is merevlemezt anno. Tudom, miből van, de köszi, hogy fikáztál. :)
Sehogy ne higyj a YT vieóknak egyből...
Az egy sima rozsdásodásra is hajlamos mágnesezhető acéllemez, ami hajlítható is...
Full baromság átfúrkodni, bőven elég egy csiszolópapírral rommá karcolni, vagy berakni a mikróba 2-3 percre...
"Neten is olvastam, hogy alumíniumból van. Akkor hogyan tud széttörni úgy, mintha mondjuk üveg lenne?"
Melyikről olvastál?
Gondolom a 3,5” méretű HDD-ről, mert abban általában alumínium tányérok vannak.
Viszont a 2,5”-os HDD-hez üveg tányért használnak már többnyire.
(Azaz találhatsz olyat a kissebbik HDD-ból is, aminek hajlítható a tányérja.)
(Akinek van kedve és felesleges 2,5”-ös HDD-ja az kipróbálhatja, hogy a három márka közül melyik(ek)nek a HDD-ja törik el.
De nehogy puszta kézzel próbálja meghajlítani, mert ott fog elvérezni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!