Miért csak a SATA portban látható a merevlemez?
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
A kérdés kicsit összetettebb! :)
A mai napon ismét elővettem a merevlemezt, próbáltam kiütni az ATA jelszót a a WDCWDCWDC10X stb, természetesen eredménytelenül, aztán
valamiért behelyeztem a merevlemezt a sata portba, és voila eszembe jutott a jelszó, bő két év után. :) Pedig majdnem kidobtam 500GB tárhelyet, mert amúgy egy baromi jó kis HDD.
A merevlemezt leformáztam, csatolható, használható. Viszont csak a SATA portban, ha külső merevlemezként próbálom felcsatolni ugyanaz a hibaüzenet az Falied... vmi quart error:0 szokásos, csak most nem találom a pontos hibaüzit.
Erre kivettem az ssd-t a laptopból és beletettem a merevlemezt, gondoltam hátha a biosból ki tudom úgy vele ütni. Hiszen már tudom a jelszót, de nem.. ami alapvetően nem baj, mert a kötetet tudom használni, csak a SATA portban él. Az elképzelhető, hogy csak az Acer-Aspire laptopról tudtam volna róla leszedni, ami már nincs meg? Jelenleg egy HP laptopom van.
Biztos van rajta BitLocker titkosítás. Ki kell kapcsolni azon amelyiken működik.
Jól gondolkozol mert ha újratelepíted és kivan kapcsolva benne a BitLocker titkosítás akkor más hardverű gépeken is olvasható a bennük lévő adatok.
Ez nem bitlocler alatt volt, azt ismerem. Erre a merevlemezre még az Acer laptopomon a biosban SET HDD volt bekaocsolva.
A napoban behelyeztem a merevlemezt a SATA portba, és eszembe jutott vhogy a jelszót. Szépen fel is oldotta, tehát a lemez csatolható, formázható, hibamentes. De csak SATA alatt!
Ha egy mobil külső USB-portba akkor viszont megint szórakozik, nem formázható, nem particonálható. De a SATA-bán semmi baja, gondolom az eredeti lapotopon lehetett volna kikapcsolni a SET HDD funkciót. Lényegtelen így is teljesen jó. Köszönöm a válaszokat.
However, if you don’t care about the data on your hard drive, pull out the hard drive and put it on as a secondary disk onto another working PC, format your hard drive and connect it back to the original computer and install a fresh copy of Windows again.
Elvileg ha formázod simán jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!