Milyen beállításokat kell módosítanom processzor-ram-videókártya csere esetén?
Már pár kérdést kiírtam, végül megrendeltem az alkatrészeket. Gondoltam még1 kérdést kiírok a biztonság kedvéért, hogy ne érjen meglepetés. :D
Jelenlegi spec:
-Alaplap: MSI A520M-A PRO
-Processzor: Ryzen-5 3400G Csere (Ryzen 5 5600x-re)
-Memória: 2x8GB 2400MHz DDR4 Csere (FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Beast RGB)
-VGA: Sapphire Nitro RX580 8GB DDR5 Csere (Zotac Gaming 3060TI)
-Táp: Kolink Enclave 600W (Moduláris, Gold 80+)
Valaki írta, hogy ramnál is kell valamit át írnom.
Összességében ennél a 3 dolognál mire figyeljek cserekor, amit elronthatok illetve szoftveren belül mit hogyan állítsak hogy jól működjön a gépem? Köszönöm mindenkinek előre is. Több kérdést nem írok ki ezügyben, csak most lett végleges a változtatott hardverek típusa.
Hibák amik be sikerül hetnek.
Processzor:
-Óvatosan vedd le a hűtőt, finoman mozgatva inkább csavargasd, ne tépd.
-A processzor pozicionált, csak 1 féleképpen megy a foglalatba.
Ott a kis háromszög a procin és a foglalaton.
VGA:
DDU-val letörlöd a drivert, kicseréled a kártyát, azt az Nvidia drivert feltolod.
RAM:
Kicseréled, azt a Bios-ban beállítod a tuningprofilt. Amit #1 linkelt.
Rendben. A szerelés részével nagyjából tisztában voltam, de azért lehet ott is meglepetés mindig. :D
Szóval letörlöm a kártya driverét, frissítem a biost, aztán át szerelem a dolgokat. Majd bios-ban át írom 3600MHZ-re? Ez így okés lesz? A ram átírásnál 1 profilt kell vagy ott mit lehet elrontani? 2x16gb-ot tennék bele, most 2x8 van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!