Elofordulhat hogy a CD/DVD lemezek es az író nem kompatibilisek? és hibas lemez "szuletik"?
Honnan lehet tudni,hogy melyik melyiket szereti?
Egy Samsung van as egy Optiarc meghajtom.
Igen előfordulhat.
A lemezeken van egy MID kód, ha azt nem ismeri belefuthatsz ilyenbe. Verbatim lemezek általában jók.
Régen (nagyon régen...) frissítettük
pl.>>> [link]
De lehet ma már nincs is ilyen.
Verbatim lemez. 2017es íro kb. A masik 2015-os lehet,de nem voltak sosem leharcolva. Szekrenybe alltak evekig. Akartam a hetvegen par lemezt irni az autoba es 2-t is elrontott.
Egy teljes lemez 670MB kiirasakor 8x sebesseggel 2 perc alatt kiporgette a lemezt majd kiirta,hogy hiba.
A masik 8x sebesseggel 9 perc,de akkor is rossz lett a vege. Sima MP3 adat lemezt irtam,mint elotte evekkel ezelott sokat. Ashampoo t hasznaltam.
Így jónak kéne lennie pedig. Viszont Verbatim-ot szerették hamisítani, a hengeres kiadást.
Nero CD-DVD speed teszteli a lemezt. A "lemez info"-nál kiírja a gyártót + MID kódot. A neten pedig ránézhetsz. Az a helyzet, hogy nagy vonalakban emlékszem, de a neten utánaszaszerolhatsz.
A legjobb a Taiyo Yuden, ha még létezik. JVC lemezeknél láttam. Ha biztosra akarsz menni olyan Verbatimot vegyék, ami AZO jelölésű. Kicsit kékes a felülete.
Tapasztalatom szerint igen, előfordul.
Egyes DVD lemezeket csak az Optiarc írók írták meg rendesen.
Az LG-k annak a fajta lemeznek a végét mindig elrontották.
A Samsung meghajtót nem ismerem.
(De nagyon régen volt egy CD íróm, ami azthiszem, Samsung volt.
Mindegy, a lényeg, hogy jól megírta a CD lemezeket és hibátlanul működtek is legalább 15 évig.
Aztán a rá következő évben már kb. minden 20. lemez fele olvashatatlan lett.)
De utoljára 10 éve írtam DVD lemezt és ~15 éve CD-t, úgyhogy a mostaniakat nem ismerem.
Csoda, hogy van még írható lemez.
(Bár mostanában annyira gyászos lett a felhozatal SSD és HDD fronton, hogy gondoltam visszatérek a DVD lemezekhez is néhány biztonsági mentés erejéig. De akkor már inkább veszek egy mikro-SD kártyát USB adapterrel. Az se rosszabb, sőt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!