Miért nem működik a Gembird gigabit adapter?
Figyelt kérdés
A laptopomban egy 100/100-as hálózati kártya van. Gondoltam, hogy veszek egy gigabites adaptert, és így az egyébként 500 Mbites netet jobban ki tudom használni.
Teszteltem egy másik laptoppal a netkapcsolatot és 350 Mbitet mértem speedtest-tel, szóval kábel probléma nem lehet.
Szóval csatlakoztattam az adaptert, beledugtam az utp csatlakozót, van net kapcsolat, de ugyanazt a sebességet tudja, mint ha a laptop saját háló kártyáját használná. Telepítettem egy drivert is a realtek oldaláról, de nincs változás.
Ezek alapján valami szoftveresen nem engedi a nagyobb sebességet.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg megoldása is?
Köszönöm a válaszokat.
2023. dec. 23. 13:15
11/12 A kérdező kommentje:
Apropó LAN port nélküli laptop: egyre többször találkozok ilyennel. Na de akkor ha az ember egy helyi hálózatot akar csinálni, csak a lan adapter jöhet szóba?
2023. dec. 30. 07:57
12/12 anonim válasza:
Mehet wifin is, de a kábel mindig stabilabb.
Ehhez viszont kell az adapter.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!