Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aki most vásárol új gamer...

Aki most vásárol új gamer PC-t mire kell figyelnie és miből kell hogy sok legyen neki?

Figyelt kérdés

jan. 16. 03:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pénzből kell, hogy sok legyen neki. :D
jan. 16. 04:41
 2/6 anonim válasza:
LoooL
jan. 16. 06:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a keret engedi, akkor fejleszthető platformot érdemes választani, amire érkezik még a jövőben új proci. Illetve ezen kívül szét lehet spórolni az egészet, videokártyába kell ölni mindent, mert az adja majd az FPS-eket.
jan. 16. 07:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs általános recept, mert a ráfordítandó összeg határozza meg, hogy mire kell figyelni és miből tud sok lenni.

De egyetértek azzal, hogy a tőkét azt a GPU-ba kell inkább tolni. Nagyjából bármelyik 6 magos CPU, 16 GB RAM (ami később bővíthető bármikor) meg egy nem elszállós ATX alaplap több mint elég. AMD AM5 az most egy jó alap hosszútávra is.

Az 1 TB-os HDD-k már 1 TB-os SATA3-as SSD értékben mozognak, előbbit venni nincs értelme. Játékra bőven elég bármilyen SSD, SATA3-as is, M.2 NVMe-t inkább az op.rendszer szereti jobban. Egyéni preferencia, hogy valaki vesz egy nagyot, pl 2 TB-os NVMe-t és arról megy minden, vagy egy kisebbet az op.rendszernek, nagyobbat a játékoknak, tök mindegy igazából. A lényeg, hogy HDD-re berendezkedni hosszútávon játékok terén már nem ajánlott annyira.

Tápegység sem kell sok sok sok W-os legyen. CPU meg GPU "TDP" értéke összead, és még hozzá 100 W az egyebek miatt. Papíron az elég, de persze annál nagyobbat vesz az ember. Nekem 550 W-os van egy 425 W-os konfighoz az előző matekból kiindulva. Minőségi legyen. Ne dőlj be az olcsó 600/700 - 1000W-os sztoriknak.

GPU-ból a 8 GB VRAM kezd kevés lenni, úgy hogy olyat ne vegyél.

Monitorból meg 144 Hz, a 60/75 Hz játékra megint nem az igazi már, mert papíron nem lesz több az FPS-ed, mint 60 pl. Mert oké, hogy X játék nekem is megjeleníti, hogy 200, csak a 75 Hz-es monitorom meg nem fog 200 FPS-t ténylegesen megjeleníteni.

Gépház, hát az megint csak az egyéni igényeken múlik.

Legyen jól szellőző, ATX méret szintén.

Proci esetén még meg kell nézni, hogy jön-e hozzá gyári hűtő, mert ha nem, akkor venni kell külön. Nem nagy tétel, csak ne legyen meglepi, hogy épül a gép és hopp, nincs mi hűtse a procit. Gépház ventik, általában adnak a házhoz, persze megint gyártótól függ, hogy mennyit és mekkora méretben. El kell olvasni a vásárlás előtt.

Billentyűzet, egér, ha nem esportolsz meg nem multizol sokat, akkor kb a legbazáribb elég. Nekem van egy Logitech K120 billentyűzetem meg szintén Logitech B100 egerem, nincs 7000 Ft a kettő. Rég volt már, amikor CoD 1-ben klánoztam, ma már annyira nem vonz a multiplayer... :)

A sok gamer cetlinek ne dőlj be, a tényleges minőségi gamer cuccok nem 5 - 10 ezer Ft.

jan. 16. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:

"miből kell hogy sok legyen neki?"

Figyelem, képes szóvicc következik:

[link]

jan. 17. 18:06
 6/6 anonim ***** válasza:
A sok pénz a gpuba nem hülyeség, de azt ki is kell szolgálja a processzor... abból sem illik egy 4090 mellé ryzen 5öt odarakni...
jan. 20. 19:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!