Ez laptop jó vétel lenne?
Egyetemre(gazdaságinformatikus) szeretném venni ezért nekem nagyon fontos, hogy könnyen lehessen hordozni és jó akku ideje legyen.
A játék nekem egyáltalán nem szempont.
Ennyiért van jobb ajánlat?
Ez egy elég jó összeállítás, én ezt megvenném.
Mindenből elég van benne, szóval nem rossz, és az ár is jó.
Én csináltam ilyet, a linux elkerít magának területet a meghajtón, és nincs ütközés, akadás, a win-nek az a rész nem létezik.
De persze ahogy gondolod, úgy csináld.
Nem rossz vétel, de van jobb bizony!
Ami mostanában elég népszerű lett, az a Ninkear.
Proci tekintetében sokkal jobb, itt egy összehasonlítás a kettő között:
Videókártya szempontjából mindkettő integrált Iris XE-vel rendelkezik, de abban is a Ninkear-ben már újabb, jobb.
RAM szempontjából pedig adott a különbség, a Ninkear-ben 32GB.
A Ninkear picit nagyobb 15.6 inch-es, de attól nem lesz nehezebben hordozható, súlyban alig több, kemény 30 dekával több.
Cserébe A Ninkear akksija 63.52 Whr az Asus 42-jéhez képest. Ez kb. 2 extra órát jelent, tehát az Asus kb. 6 órát bír aktív használattal, míg a Ninkear 8-at.
Egyetemistaként, a fentebbi szempontok nagyon lényegesek. Kicsit nagyobb kijelző, több memória, erősebb proci, nagyobb akksi, és még ezek ellenére is párezerrel olcsóbb.
Amikor 5 program van nyitva, a böngészőn 20 tab, és masszívan váltogatsz közöttük, akkor azért ezek rengeteget számítanak.
Soha életemben nem hallottam még erről a "Ninkear"-ról.
Összesen két vásárlói értékelés van hozzá, két egymást követő napon, november 5.-én és 6.-án.
ASUS inkább :)
Még annyit a Ninkear-ról, hogy a megadott címükön Parisban egy KFC található, nyoma sincs a képeken látható irodaházuknak, ráadásul azt a KFC-t a tripadvisor még csak nem is ajánlja :)
2 vásárlói értékelés, HOL? (CSAK a gyártói oldalon)
Ugyanis kb. minden rendelőoldalon külön kell értékelni. Ali-n, GB-n, BG-n, csak hogy a híres (vagy begyöpösödött idiótáknak "hírhedt") oldalakat említsem, jóval több értékelés található.
De meg lehet nézni reddit-en is, illetve a különböző teszt oldalakon (akár magyaron) is, van bőven értékelés és teszt róla.
A Spec list az értékelések (mármint kiszűrve az egyértelműen kamu botokat a kínai oldalakon) és a tesztek alapján valósak.
Tehát kérdem én, miért adnánk egy rosszab specifikációjú laptopért többet, mint egy jobb specifikációjúért kevesebbet, azon kívül, hogy az elsőnek a márkanevét már hallottad?
Nekem 15.6 col már túl nagy a kényelmes hordozhatósághoz.
A 14 col az ideális méret inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!