Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez az alaplap miért ilyen drága?

Ez az alaplap miért ilyen drága?

Figyelt kérdés

[link]

LGA1150 és DDR3... Ennél újabbat sokkal olcsóbban lehet kapni! Egy valamilyen ASUS Prime nincs 30 ezer forint és mégis LGA1200 + DDR4, ez amit linkeltem, kicsit "le van maradva" hozzá képest, ára az mégis van! Mitől olyan drága ez az "elavult" alaplap? Ennyire minőségi lenne?

2023. nov. 22. 22:33
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Szerverbe valo, akinek pont egy ilyen pusztul meg a gepeben es nincs ido ujraepiteni uj platformra, az megveszi.
2023. nov. 22. 22:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem szerverlap, hanem beágyazott rendszerekbe/desktopra szánt lap. Az első válasz második fele pontos, ha egy rendszerben ( orvosi gép, szerszámgép, akármi ) ilyen lap volt akkor egyszerűbb és olcsóbb lapot cserélni, mint komplett vezérlést.

Az ára azért ennyi mert készleten ragadt.

2023. nov. 22. 23:02
 3/4 anonim ***** válasza:
A Supermicro lapjai mindig is drágák voltak. Most nem tudom, azért-e, mert jóval megbízhatóbbra vannak tervezve, vagy mert olyan speciális csatlakozókat/képességeket kaptak, ami máshol nincs. Mindenesetre ha egy ilyen lap valahol tönkremegy, azt kell megnézni, lehet-e olcsóbb vagy modernebb típussal helyettesíteni, de ha nem, akkor sajnos ki kell csengetni a linkelt deszka árát.
2023. nov. 23. 00:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kb olyan mint a socet1366lapok azért ilyen drága mert ritka(nem a foglalat hanem más tulajdonságai végett ritka alaplap) illetve speciális feladatok ellátására is alkalmas amire egy basic Asus h410 irodai deszka valószínűleg nem lesz jó hiába újabb sokkal.
2023. nov. 23. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!