D:meghajtó van alapból Windows 11 rendszerben?
Most vettem laptopot, ráteszi az alapvető dolgokat az informatikához értő ismerősöm.
Nem beszéltünk a meghajtóról, ahol dokumentumokat fogok tárolni.
Alapból van rajta a D: meghajtó, vagy létre kell hozni?
Ért hozzá, gondolom ráteszi, ha nem.
De nem került szóba, kicsit most megijedtem.
Nem rakétatudomány, és külső program sem kell hozzá.
> Jobbkatt a start menüre > lemezkezelés
Itt rámész a C -re jobb egér gombal > Kötet zsugorítása..
Itt beállítod a C új méretét, de zsugítsd nagyon a Windowsnak is kell 20-30 GB szabad hely mindíg tartalékba.
Ha kész a sugorítás a C mögött lesz egy nem partícionált terület, jobb katt rá > kötet létrehozása..
Ha van ODD is akkor lehet "E" meghajtót ajánl fel, de ezt is könnyű megcserélni.
ennyi..
Remélem jár erre még valaki. Témába vág a kérdésem. Igaz az, hogy csak úgy szabad nekiállni D meghajtót csinálni, ha az alap C-ről mentést csináltunk külső eszközre, mert minden törlődni fog? Egyetlen helyen olvastam ezt, de elbizonytalanított.
Többi azt írta, hogy a C-t csak addig lehet zsugorítani ameddig cucc van rajta, mert a maradék nem fog átkerülni a D elejére. Ez világos.
Most vettem a laptopot.256 gigából kb 20-30 foglalt a C meghajtón. Gondoltam lefelezném. Most akkor törlődni fog az a 20-30 vagy sem
Nem igaz. Teljesen biztonságos.
Lemezkezelőben C: -t zsugorítod (100GB-nál ne vedd kisebbre) utána a felszabadult helyen létrehozol egy új meghajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!