D:meghajtó van alapból Windows 11 rendszerben?
Most vettem laptopot, ráteszi az alapvető dolgokat az informatikához értő ismerősöm.
Nem beszéltünk a meghajtóról, ahol dokumentumokat fogok tárolni.
Alapból van rajta a D: meghajtó, vagy létre kell hozni?
Ért hozzá, gondolom ráteszi, ha nem.
De nem került szóba, kicsit most megijedtem.
Szia!
Egy teljesen új, még használatlan adathordozó teljesen üres. A Windows létrehozza magának a szükséges partíciókat, meghajtókat. De ez csak a C: meghajtót érinti. D: meghajtót egyik windows sem fog létrehozni, azt majd manuálisan kell létrehozni, kézileg. De ha az ismerősöd nem csinálná meg, akkor is Kb. 2 perc létrehozni a D: meghajtót, szóval ne csüggedj.
Akkor majd felhívom, ilyet csinált-e rajta.
Kicsit utánanéztem, lehet nem bonyolult nekem sem megcsinálni, de inkább rábíznám
Olvastam formázni kell stb. de ki is lehet hagyni a formázást.
Fogalmam nincs pl. ez kell-e vagy sem vagy mire való..
Ez nem igaz... bár Windows telepítés után közvetlenül nem nehéz, de zsugorítani kell az aktuálsi partíciót. Viszont ha ez nem a telepítés után közvetlenül történik, hanem már egy jó ideje használva van az adott partíció, akkor lehet, hogy a vége felé is vannak fájl darabok. A Windows ilyen esetben nem tudja zsugorítani a partíciót, erre 3rd party alkalmazás kell.
Tehát a legjobb előre gondolkozni és már a telepítéskor megadni a partíciókat.
Már lehet elindult a telepítés.
Kár, hogy utólag jutott eszembe. De valahogy nekem egyértelmű, hogy vannak dokumentumaim, amit nem a "Dokumentumok"-ban szeretnék tárolni és kellene létrehozni egy meghajtót erre a célra.
Remélem gondolt erre is.
Majd kiderül.
Mindenesetre köszönöm az építő, segítő hozzászólásokat.
Jó látni, hogy ilyen is van itt a gyakorin!
Ismétlem: miután megkaptad ráérsz szólni neki hogy rakjon még rá egy D: meghajtót. Akár távolról "gyors segítség"-el..
Csak addig ne telítsd be.
Mivel gyárilag telepített Windows van rajta, ezért azt mondta, telepítésnél nem kérdez rá, hogy legyen-e több meghajtó.
Tehetek C-re fájlokat nyugodtan.
Utólagosan azt mondja nem jó, hibaüzenet jön stb.
"Most vettem -gyárilag telepített- laptopot, ráteszi az alapvető dolgokat az informatikához értő ismerősöm."
"D: meghajtó ... létre kell hozni"
"Utólagosan azt mondja nem jó, hibaüzenet jön stb."
Tehát mégsem informatikához értő. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!