Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tènyleg lètezik ütèsálló hdd,...

Tènyleg lètezik ütèsálló hdd, vagy ez csak egy kamu marketing szöveg?

Figyelt kérdés

Nem leszólni akarom csak megèrteni, így kèrlek javítsátok ki vagy erősítsètek meg a gondolatmenetemet. Új hdd-t szeretnèk vásároltam ès böngèszgettem a kínálatot. Ekkor jött elèm ez a lemez aminèl az szerepel a leírásban hogy ütèsálló.

[link]

De ezt hogy vitelezik ki? Egyáltalán megoldható hdd esetèben? Arra gondolok hogy mèg ha a közvetlen földetèrèsben nem is sèrül meg, de a hirtelen megállás, a lendület hogyhogy nem hat a belselyère? Szerintem a tehetetlensègi erő vagy mi mèg kèpes benne kárt tenni, hasonlókèppen mint karambolnál mikor kirepül az ember az ablakon.

2023. nov. 20. 14:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Azokat a tokokat szokták így nevezni, amiknek vastagabb gumi borítása van. De belül ugyanolyan átlag 2.5" laptop HDD van, mint bármelyik másikban.

Külső SSD-t vegyél, ha ez fontos neked. Abban nincs mozgó alkatrész, sokkal kevésbé sérülékeny.

2023. nov. 20. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Atomtámadás esetén nyilván nem véd semmi.. :-)

A nem működő hdd-t meg tudja védeni a burkolat, olyan mértékű hirtelen gyorsulást meg nem igen kap, hogy a rögzített alkatrészek szétszálljanak (semmi nem lebeg a hdd-ben csak úgy).

Működő hdd esetén pedig bizonyos esetekben le tudja úgy parkolni az olvasófejet az elektronika, hogy az onnan ne menjen sehova, szükség esetén pedig ki is kapcsol, onnantól a fizikai védelem az, ami teszi a dolgát.

2023. nov. 20. 14:53
 3/9 anonim válasza:
47%
Az megoldási elv hasonló a Certina óramárka, DS technológiájához. Erről vannak részletes, robbantott ábrák a neten.
2023. nov. 20. 14:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyors gyorsulás, ami tönkreteszi a merevlemezt.

Egy átlagos mágneses merevlemezt úgy méreteznek, hogy kibírjon 250 G-t leállítva. 60-at olvasva és 30-at írás közben. 2 milliszekundum alatt.

Ehhez képest egy jobbfajta SSD-t úgy méreteznek, hogy kibírjon 1500 G-t 0,5 milliszekundum alatt.

Ha a számítások helyesek: Mondjuk egy 174 grammos telefont leejtesz 1,88 méter magasról, az nagyjából 60 G. Ha szilikon tokban ejted le akkor az már csak 11 G. 20 G műanyag tokban és 7 G gumitokban.

2023. nov. 20. 15:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem ilyet vettem, csak megakadt a szemem rajta ès nem èrtettem.
2023. nov. 20. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki hogy ha kiejted szilikontokban a panel 10. emeleti erkélyéről a parkoló betonjára akkor az hány G ? Kibírja-e? Ha nem, akkor visszaviszed (zacskóban) hogy ez mégsem ütésálló.. 😆
2023. nov. 20. 15:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Bizonyos mértékig biztos strapaállóbb, mint a többi. De nyilván, ha erővel földhöz vágod, ez sem fogja szeretni. ;-)

#1 "Külső SSD-t vegyél, ha ez fontos neked. Abban nincs mozgó alkatrész, sokkal kevésbé sérülékeny."

Ez igaz, de azért ennél árnyaltabb a kép. A mechanikai behatásokat valóban nagyságrenekkel jobban tűri, és gyorsabb is, viszont az elmúlt 5 év (mióta igazán kiforrott SSD-kről beszélhetünk) tapasztalata alapján, azonos használat mellett bizony 2-3-szor könnyebben romlanak el az SSD-k, mint a merevlemezek.

2023. nov. 21. 06:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Szóval: azért mindenről legyen másolatod, akármilyen tárra is mentesz!
2023. nov. 21. 06:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem pont ilyen van, ütésállóságot nem teszteltem, de jó dolog benne, hogy van gumi borítás, így ha mégis leesne valahonnan, nem kell pánikolnom. 2 terabájtból 1-et már feltöltöttem, adatok kind megvannak.
2023. nov. 21. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!