Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul el a számítógép?

Miért nem indul el a számítógép?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan problémám van, hogy nem kapcsol be egyáltalán a számítógépem! Elvittem egy helyre kocsival ott jó volt, haza hoztam és nem kapcsol be! Gondolok a rázkódásra! Ramokat átnéztem, videókártyát átnéztem! Amikor behoztam a szobába, hagytam kb 30-40 percet! Addig nem kapcsoltam be hogy fel vegye a szoba hőmérselékletet! Fogalmam sincs hogy mi lehet a baj! Nagyon szépen megköszönném ha valaki tudna segíteni!

Válasz

2023. nov. 11. 21:48
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Táp
2023. nov. 11. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Elemet próbáltad kiszedni?

Rosszabb esetben a tápegység, vagy az alaplapon valami megsérülthetett.

2023. nov. 11. 22:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Az integrált videókártyával gondolom próbáltad (a másikat kiveszed).
2023. nov. 11. 22:05
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Legközelebb lassíts a göröngyös földúton ha gépet szállítasz.

Ha megrázod a gépet csörögnek benne az alkatrészek? (Kiesett ramok, hddk)

2023. nov. 12. 01:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem rázkódik benne semmi, óvatosan mentem! Ezért idegesít mert ott még jó volt!!
2023. nov. 12. 08:48
 6/6 CspCsj ***** válasza:

Az "átnéztem" mit jelent?

Pl. videokártyánál 1-2 mm kicsúszás a foglalatból, vagy a kábelcsatlakozások pici szétcsúszása is okozhat ilyen gondot, esetleg az alaplap és a ház oldala közé becsúszott valami, ami rövidzárat okoz.

Először tehát a a kártyákat a foglalatokba visszanyomni, kábelek mindkét végén a csatlakozásokat összenyomni.

Ha nem indul, és több memóriamodul van, akkor egyesével is próbálnám beindítani, hátha az egyik hibás.

Végső esetben kivenném az alaplapot a processzorral és a memóriával és tápot rádugva próbálnám házon kívül indítani - alaplapi indítótüskéket rövidre zárva. (ha nincs integrált videokártya akkor azt is bedugni)

Ha így sem megy, akkor cserealkatrészekkel egyesével próbálgatni megtalálni a hiba forrását (jellemzően csak egy dolog rossz), - persze valószínűleg komplett másik gép nincs otthon, amit szívesen szétbelezel ezért.

2023. nov. 12. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!