Nem indul el a gép, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Pár napja be akartam kapcsolni a számítógépet es nem kapcsolt be. Ma beszereztem egy Tápegységet hogy hátha az volt a baj hogy nem kapot elég áramot ki is cseréltem de igy se kapcsol be. Az alaplapon a led világít de semmi nem indul el benne.
Valaki akinek van ötlete kérem segítsen
Előre is köszönöm.
2023. jan. 15. 13:04
1/8 fersk válasza:
Rossz a bekapcsoló gomb. Ha nem, akkor rosszak a vezetékek. Ha nem, akkor rossz az alaplap. Ha nem, akkor rossz az új táp. Ha nem, akkor EMP-t okozó robbanás volt a közelben. Ha nem, akkor napkitörés történt. Ha nem, akkor nézd át a gépedet, vagy vidd szervizbe.
2/8 MGéza válasza:
Milyen led világít az alaplapon, megnézted mit jelent, piros, zöld, esetleg villog? Egyáltalán, helyesen kötöttél be mindent, beleértve a ház gombjainak vezetékezését is? Kézikönyved, vagy online használati útmutatód van? Tényleg jobb lenne szervizbe vinned.
3/8 A kérdező kommentje:
Az alaplapon egy zöld led világit ami jelzi hogy kap áramot. Régebbi gépről van szó. Az összekötés meg biztos hogy mert többször is átnéztem. A kapcsoló gombok kábelét is biztos jol kötöttem be mert utána néztem hogyan is kell.
2023. jan. 15. 13:35
4/8 MGéza válasza:
Akkor vagy nem tápegység bajod van, vagy esetleg más is meghibásodott. Ezt innen távgyógyítással tényleg nem tudjuk neked megmondani. Ventilátorok, vinyó felpörög?
5/8 A kérdező kommentje:
Semmi nem indul el. A ventilátor se indul el.
2023. jan. 15. 15:15
6/8 anonim válasza:
Esetleg BIOS reset egy az alaplapi elem kivételével?
8/8 Haburc válasza:
Ha egyik sem vált be, akkor lehet, hogy zárlat van az alaplapon, vagy valamelyik feszültség nincs meg (pl.: 3,3V, 5V, 1,8V). Esetleg próbáld meg kivenni a videókártyát, a nélkül próbáld elindítani, már csak azért is, ha nincs alaplapi VGA, de ha elindul, a BIOS-nak reagálnia kell sípolással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!