Miért mondják mindig mindenhol hogy nem szabad az SSD-ket töredezettségmentesíteni és hogy nem gyorsít rajta ha mégis megteszem?
Én ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok hogy ez nagy adatmozgással jár, és ezzel csökkent a TBW-je is. Pár napja ( És már korábban is megtörtént ) kezdett el a laptopom szaggatni a játékok közben. Két játékkal szoktam játszani. NFS Most Wanted 2012 és NFS Hot Pursuit 2010. Mindkettő 1366x768-as felbontásra van beállítva és közepes grafikára. Szaggatás nélkül mennek. Néha azonban minden ok nélkül szaggatnak. Hiába porolom ki a laptopot vagy pasztázom ujra nem segít. Még 800x600-as felbontáson is szaggat. Még az Eset Smart Security-t is letötöltem, bezárogattam minden folyamatot ami nem kellett és a netről is leválasztottam, így sem volt jó. Aztán elővettem a Piriformos Defragglert, és 42%-os volt a töredezettség a rendszerlemezen. Lefuttattam, végigment és varázsütésre elmúlt minden lassulás.
Ha ez bármit is számít egy Asus Vivobook X512DA-BQ931-em van. És egy 256GB-os NVME SSD-ről fut a rendszer ( Windows 10 ) és a játékok is.
na de a jatekok mitol toredezednek?
maguk a jatek fajlai amik feltelepultek csak olvasnia kell oket
eddigiekbol ugy tunik mintha azt irnad hogy mindeg ezt csinalod mikor az emlitett jatekok elerik ezt a toredezetseget, es ez megoldja a problemat
de hogy ha a telepitett fajloknak nem szabad valtoznia? azokat csak olvassa
szoval csak 2 szer csinaltad?
sokfele ok miatt szagathat be, valoban ha van lapozofajl az bekavarhat
bekavarhat valami autofuto program is, mai windowsokban mar nehez kiigazodni mennyi tomenytelen felesleges dolog fut
mivel igp d van az is sok anomaliat okozhat, altalaban ezekkel nem annyira foglalkoznak se a jatekfejlesztok se a driverkeszitok
megha megis akkor is a osztott ram hasznalat bekavarhat hiszen a windows kenye kedve szerint azt csinal amit akar
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!