Egy 30e-ftos billentyűzet mivel jobb mint egy 10-15e-ftos?
Igazából semmivel ,de fiatalon mindig azt akarják ami divat másnak is van.
Gondolom mechanikus billentyűzetet nézet ki ami világít.
Nagyjából annyi különbség van hogy egy mechanikus kapcsolót nyomsz le és nem egy lapra szerelt optikai érzékelő veszi be a gomblenyomást.
Igazából használat szempontjából nem sok, persze van aki esküszik mindig hogy az jobb de ez ilyen élvezeti faktor. A hangja az érzés a lenyomásnak.
A gyerek nem érti hogy a pénz nem játék, felesleges drágábbak termékekre, de a szülő meg nem fosztaná meg az örömtől hogy megtapasztalja.
Ha mechanikus billentyűzet, azzal más minőségi élmény gépelni (+ a látvány + a hang is nagyot tud dobni). És ez is egy szubkultúra, ahol a billentyű építős közösség egymással tapasztalatot tud cserélni, testre szabni a tulajdonságait, módosítgatni a moduláris elemeit, "tuningolni" a képességeit, stb. Ahogy vannak az autóbuz!k, a sportot nézők és mindenki a maga kis világával. Mármint így is lehet csinálni, és ezzel kapcsolatban látványos-érdekes videók fel tudják az erre fogékonyak figyelmét kelteni.
Itt egy magyar példa, hogy milyen mélységig le le menni ha van végtelen pénzed:
https://www.youtube.com/watch?v=Av_cdTTwjQ0
Ennek megvan az árnyoldala is, mikor nincs semmi komoly célod vele, csak a lényeg hogy világítson mint a karácsonyfa, és úgyis a WASD-gombokat fogod nyomni játék közben, meg lehet vakon írni sem tudsz és nem is szoktál terjedelmes szövegeket gépelni ami miatt annyira számítana, hogy kényelmes a használata, csak valamivel menő akarsz lenni és tartozni valahová. Ott viszont már meggondolandó, hogy vajon pénzkidobás-e. Egy 30 ezres kész mechanikus billentyűzet a belépőszint. Ettől kétszer, háromszor és akár ötször drágább árkategória is van ha összeválogatott elemekből pakolod össze.
Csak mióta a kínai gyártók bejöttek, azóta 10 ezer Ft-ért is kapsz fémházas, teljes mechanikus billentyűzetet választható switch-el.
Innenől kezdve szoftveres különbségek vannak leginkább.
Élettartamban, nincs olyan jelenetős különbség, hogy megérje a többszörösét.
#2.
Sokat változott a piac.
Egy időben tényleg így volt, hogy a CK500 belépőnek számított.
De most ha megnézed azt a szintet már 10-15 ezer Ft-ért is hozzák.
Ezen felül már csak egyéni épített cuccok vannak, amik megéri a felárat.
(ebben igazad is van)
Egyéni preferencia kérdése is. Még azonos technikák között is lehetnek óriási különbségek. Egy megfelelő billentyűzettel sokkal kellemesebb gépelni, adott esetben még a produktivitáson is javíthat. Én például rendszergazda vagyok, és bár nem ragaszkodok a mechanikus billentyűzetekhez, de inkább vettem magamnak egy olyat, ami nekem komfortos, nem akarom azt érezni, hogy egy nem megfelelő billentyűzet hátráltat, vagy simán csak kényelmetlen.
Na, meg a drágább modellek rengeteg extrát is kínálnak. Akár vizuálisan, akár funkcionálisan. Előre programozható, makrózható gombok, miegymás, amire nekem mondjuk nincs szükségem, de aki bizonyos játékokkal játszik, annak lehet, hogy jól jön. Meg.. lehet, hogy jobban néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!