Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért érzem kb 3-5 perc után,...

Monk1 kérdése:

Miért érzem kb 3-5 perc után, a gépház üvegfalán keresztül, játék közben, a processzor hűtőnél a meleget?

Figyelt kérdés

Ez a kofigum:GIGABYTE H610M H DDR5 Alaplap,Intel i5-12400F 6-Core 2.50GHz LGA1700 Box Processzor,ARCTIC Freezer i35 (ACFRE00094A) hűtő,Seasonic PRIME TX-650W Titanium táp, Kingston NV2 1TB M.2 PCI-E 4.0 NVME SSD, Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-32 ram. Volt nálam egy új 4060-as kártya, de végül ismerősnél landolt, mert szülinapja volt. Most egy régebbi kártyát használok. Ha majd lejjebb mennek az árak, akkor veszek másikat. Ez a kártya:Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti Gaming 4GB GDDR5 videókártya (GV-N105TG1 GAMING-4GD)

3 Hete raktam össze a gépet. Telepítettem a crew 2-őt, és a Forza Motorsport legujabb részét. A telepítés után médium beállításokon volt a crew 2, úgy is hagytam mindent. És nagyon szépen futott a játék, akárcsak a Forza. Teljesen akadás nélkül lehetett játszani. Közben nem zúgott a gép. Akkor még nem volt telepítve az MSI Afterburner, csak miután éreztem játék közben a meleget, mikor a kezemet az üvegfalra tettem. Az után telepítettem. Majd később Lefuttattam kb 5 percig a Valley Benchmark 1.0-át, és közben készítettem képet. Az rmp elég magas, pedig be van állítva. De ha kell, akkor készítek a biosban a beállításokról is képeket. Nem lenne szabad 5 perces játék után melegnek lennie üvegfalon keresztül. Valami nincs jól beállítva?

[link]

[link]

2023. okt. 21. 06:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ott vannak a képeid, nem meleg sem a processzor, sem a GPU. Ezeknek a hűtői a házban lévő levegőt melegítik fel, az meg a pelxit.
2023. okt. 21. 18:59
 22/29 A kérdező kommentje:
Ez edzett üveg. De végül is mindegy, ha érzem a meleg levegőt. Akkor a ház lenne a probléma csak?
2023. okt. 21. 19:05
 23/29 anonim ***** válasza:
Használd, ne aggódj rajta semmi baja nem lesz.
2023. okt. 21. 20:01
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
2023. okt. 22. 05:07
 25/29 anonim ***** válasza:

Elnézést, de baszki, ha használod a gépet nagyobb terhelésen mint, hogy videókat nézel yt-n akkor a gpunak meg cpu-nak egyszerre többet kell számolni=melegedik=melegszik belül minden. 1 rétegű üveg elég gyorsan melegszik. Amit előttem mondtak: vegyél előre még egy ventit és jobb lesz. Ez igaz. 60 fokos gpu, cpu az teljesen jó. Nekem nagyobb terhelésű játékoknál 75 fok proci, 81-2 gpu. Újrapasztáztam, maradt ennyi. Úgy vagyok vele hogy akkor leszarom, menjen így.

Összességébe: 60 fok nem a világ vége, menni fog ez így egy 5-6-7 évet biztos. Nagy baja nem lesz, csak takarítsd a géped rendesen.

2023. okt. 23. 10:00
 26/29 A kérdező kommentje:
A gép 3 hetes, és minden héten héten takarítom. Csak 5 perc után nem kéne még melegednie. Én nem azt firtatom hogy játék közben melegszik. Csak nem mindegy hogy mennyi idő után kezdi el. Arról nem is beszélve hogy ahogy telik az idő játék közben, egyre jobban lehet érezni a melegedést. Szóval nekem azzal van a gondom hogy pár perc játék után nem kéne még ezt a meleget éreznem
2023. okt. 23. 11:28
 27/29 A kérdező kommentje:
De csak játék közben csinálja ezt. Egyébként nem
2023. okt. 23. 11:28
 28/29 anonim ***** válasza:
Tedd be a fagyasztóba... Komolyan, többen leirták már hogy totál normális de még mindig ezen parázol. Ne a gépház oldalát tapogasd hanem használd. Ahogy hetente szetszedni is csak többet árt mint használ. Félévente ki van fújva az bőven elég
2023. okt. 23. 11:51
 29/29 anonim ***** válasza:
#26 ha elindítod a gépet és utánna egyből 1 percre rá egy játékot, akkor a proci egyből 60 fok környékén lesz. Kurv4ra mindegy milyen hamar kezdi el. Töltsd le az MSI afterburner monitorozós szarját, ott látod játékokba aktívan mennyit változnak a hőmérsékletek.
2023. okt. 23. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!