Miért érzem kb 3-5 perc után, a gépház üvegfalán keresztül, játék közben, a processzor hűtőnél a meleget?
Ez a kofigum:GIGABYTE H610M H DDR5 Alaplap,Intel i5-12400F 6-Core 2.50GHz LGA1700 Box Processzor,ARCTIC Freezer i35 (ACFRE00094A) hűtő,Seasonic PRIME TX-650W Titanium táp, Kingston NV2 1TB M.2 PCI-E 4.0 NVME SSD, Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-32 ram. Volt nálam egy új 4060-as kártya, de végül ismerősnél landolt, mert szülinapja volt. Most egy régebbi kártyát használok. Ha majd lejjebb mennek az árak, akkor veszek másikat. Ez a kártya:Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti Gaming 4GB GDDR5 videókártya (GV-N105TG1 GAMING-4GD)
3 Hete raktam össze a gépet. Telepítettem a crew 2-őt, és a Forza Motorsport legujabb részét. A telepítés után médium beállításokon volt a crew 2, úgy is hagytam mindent. És nagyon szépen futott a játék, akárcsak a Forza. Teljesen akadás nélkül lehetett játszani. Közben nem zúgott a gép. Akkor még nem volt telepítve az MSI Afterburner, csak miután éreztem játék közben a meleget, mikor a kezemet az üvegfalra tettem. Az után telepítettem. Majd később Lefuttattam kb 5 percig a Valley Benchmark 1.0-át, és közben készítettem képet. Az rmp elég magas, pedig be van állítva. De ha kell, akkor készítek a biosban a beállításokról is képeket. Nem lenne szabad 5 perces játék után melegnek lennie üvegfalon keresztül. Valami nincs jól beállítva?
Az a 60-70 fok folyamatosan kisugárzik a prociról és a videokártyáról
Ha jól szellőzik a házad, akkor is van bent kb 35 fok. Szóval na, fogyaszt a géped kb 350W-ot. Ez felfogható fűtésnek is. 350W-os fűtőtest megy ott bent. Nem egy nagy teljesítmény, szobát nem fűti be. De melegít.
Mennyi lenne az ideális hömérséklet egy számítógépházban?
Ez a házam:
Azért már megbántam hogy ezt a házat vettem. A procihűtő alig fér el benne. Majdnem az üvegfalhoz ér.
"Ha 5 perc után melegszik, akkor 1 órás játék után milyen lesz?"
Ugyanolyan. Eléri a rendszer az egyensúlyi hőmérsékletet és azt tartja órákig.
Ettől nem lesz semmi baja a procinak vagy a videokártyának.
"Az rmp elég magas, pedig be van állítva."
A ventiknek az a dolga, hogy forogjanak és biztosítsák a levegőáramlást. Alacsony fordulaton magasabb hőfokokat kapnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!