Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért érzem kb 3-5 perc után,...

Monk1 kérdése:

Miért érzem kb 3-5 perc után, a gépház üvegfalán keresztül, játék közben, a processzor hűtőnél a meleget?

Figyelt kérdés

Ez a kofigum:GIGABYTE H610M H DDR5 Alaplap,Intel i5-12400F 6-Core 2.50GHz LGA1700 Box Processzor,ARCTIC Freezer i35 (ACFRE00094A) hűtő,Seasonic PRIME TX-650W Titanium táp, Kingston NV2 1TB M.2 PCI-E 4.0 NVME SSD, Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-32 ram. Volt nálam egy új 4060-as kártya, de végül ismerősnél landolt, mert szülinapja volt. Most egy régebbi kártyát használok. Ha majd lejjebb mennek az árak, akkor veszek másikat. Ez a kártya:Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti Gaming 4GB GDDR5 videókártya (GV-N105TG1 GAMING-4GD)

3 Hete raktam össze a gépet. Telepítettem a crew 2-őt, és a Forza Motorsport legujabb részét. A telepítés után médium beállításokon volt a crew 2, úgy is hagytam mindent. És nagyon szépen futott a játék, akárcsak a Forza. Teljesen akadás nélkül lehetett játszani. Közben nem zúgott a gép. Akkor még nem volt telepítve az MSI Afterburner, csak miután éreztem játék közben a meleget, mikor a kezemet az üvegfalra tettem. Az után telepítettem. Majd később Lefuttattam kb 5 percig a Valley Benchmark 1.0-át, és közben készítettem képet. Az rmp elég magas, pedig be van állítva. De ha kell, akkor készítek a biosban a beállításokról is képeket. Nem lenne szabad 5 perces játék után melegnek lennie üvegfalon keresztül. Valami nincs jól beállítva?

[link]

[link]

2023. okt. 21. 06:19
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ez rendben van így, és hagyjam így a beállításokat, nem lesz gond a melegedés miatt?
2023. okt. 21. 13:30
 12/29 A kérdező kommentje:
Mi terhelheti meg ennyire?
2023. okt. 21. 14:25
 13/29 anonim ***** válasza:

"Mi terhelheti meg ennyire?"

Az, hogy használod? :D

Amúgy most hogy megnézem a bios képeidet végképp nem értem min csodálkozol. A procihűtő és az egyik házhűtő majd 60 fokig nem csinál semmit, onnan kezded emelni jelentősebben a fordulatszámot. Ha 60 fokig alig pörgeted őket, akkor miért csodálkozol, hogy 60 fok van a gépházban?

A gépház két ventijét 35-40 fokig engedném, hogy alacsony fordulaton menjenek így amikor csak böngészel, videózol, akármi nem lesznek hangosak. 40 foktól meredeken emelném a fordulatukat, mert 40 fok felé csak akkor megy a gép ha dolgozol rajta vagy játszol, olyankor meg mindegy, zúgjon azért van. Ha nem hangosak a ventik akkor nyugodtan mehetnek 30%-on is 40 fokig, így lesz normális légáramlás.

A procihűtőt szintén a zaj függvényében emelném mondjuk 30 %-ra 45 fokig és onnan ezt is meredekel fel hogy 60 fokon már forogjon ahogy kell.

Nálad az a gond, hogy teljesen logikátlanul vannak beállítva a ventisebességek.

2023. okt. 21. 14:33
 14/29 A kérdező kommentje:
Játékon kívül nincs zúgás. és nincs melegedés sem. Azért lett így beállítva hogy ne zúgjanak a ventik, ha nem kell, de a légáramlás azért meglegyen. A táp ventije is csak akkor kapcsol be, ha magasabb a hőfok, ha pl játszom. De megnézem, ezekkel a beállításokkal hogy mit produkál. A gépháznak csak 1 ventije van.
2023. okt. 21. 14:46
 15/29 A kérdező kommentje:

így gondoltad? Csináltam 3 képet. Ha mégsem jó, akkor egy rajzal pl, megtudnád mutatni hogy görbéket hogyan állítsam be, ahogy írtad? Sajnos annyira nem értek hozzá

[link]

[link]

[link]

2023. okt. 21. 15:07
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Hasraütésre:

[link]

[link]

Ha csak egy venti van a házban akkor nem ártana még egyet beszerezni előre.

2023. okt. 21. 15:17
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, beállítottam, és aztán futtattam a Valleyt. Sajnos most is melegszik, üvegfalon keresztül. Ugyanúgy kb 5 perc futtatás után érzem a meleget. És ahogy telik az idő, egyre jobban érzem. Készítettem pár képet

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Lehet a biost kéne alaphelyzetbe állítani,ás aztán megcsinálni ezt a beállítást?

2023. okt. 21. 16:20
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Itt nincsenek komoly hőfokok, nálam melegebb a proci is és a GPU is - igaz nálam van 3db házhűző venti.

Nálad az lesz a gond, hogy az az egy venti nem mozgat át elég levegőt a gépházon. Ha beraksz előre plusz egy ventit akkor jelentősen megnő a légáramlás és nem tud annyira felmelegedni a házban a levegő.

2023. okt. 21. 18:23
 19/29 A kérdező kommentje:
Pedig a táp a legjobb amit kaphattam. Igaz, az hibrid módban van. Bár játék közben biztos bekapcsol. Én eredetileg az Endorfy arx 700 air házat akartam amőgy venni, de egy ismerősöm lebeszélt róla, hogy egy ház nem ér ennyi pénzt. De már megbántam. Valószínű hogy majd mégiscsak megveszem, és átköltöztetem a gépet. Mert ez a ház tényleg nem ér többet, mint amennyiért vettem. De ettől függetlenül ennek nem lenne szabad ilyen gyorsan melegednie 5 perces játék, vagy Valley futtatás után. Még akkor sem, ha csak 1 venti van a házban. Ezért nem szeretem én a ventis házakat. Mert ha valamit elállítasz, amit nem veszel észre, már melegszik minden. Még csak programot sem használok olyat ami ezt produkálná. Szerintem én valamit elállítottam a biosban, amit nem veszek észre.
2023. okt. 21. 18:45
 20/29 A kérdező kommentje:
Bármilyen erőgépet igénylő játék vagy program futattása, nem indokolja hogy 5 perc után üvegfalon keresztül érzem a meleget a kezemen. Még ha félóra , vagy 1 óra játékról lenne szó.. De nem pár percről. Még az a jó, hogy játékon és Valley futtatás közben csinálja csak ezt. De ezt lenne szabad ilyen gyorsan. Ez nem a venti hiánya lesz szerintem. 5 perc után, venti nélkül sem kéne melegednie
2023. okt. 21. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!