Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD használata?

SSD használata?

Figyelt kérdés
Korábban HDD volt a számítógépemben, de hallomásból azt vettem ki hogy az SSD gyorsabb/jobb. Rávettem magam, így az 1tb-s HDD mellé, vettem egy 1tb-s SSD-t is és bekötöttem. A kérdésem az lenne, hogy mondjuk egy újratelepítés során érdemesebb az SSD-re telepítenem a rendszert, vagy anélkül is várható változás? Illetve hogy tudnám előhozni magán a gépen, ugyanis 1 meghajtót mutat összesen, a korábbi HDD-t (parancssor, list disk mutatja azt is).

2023. okt. 4. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Jobb, gyorsabb költözz át rá klónozhatod is a hdd-t rá.
2023. okt. 4. 17:52
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Csak akkor lesz gyorsabb az op.rendszered ha az SSD-re teszed az op.rendszert.

Addig csatlakoztasd le a HDD-t amíg rátelepíted az SSD-re. Csinálj partíciót az SSD-n az op.rendszernek (C partíció), pl. 128 GB-t (131072 MB), a többi marad a D-n.

2023. okt. 4. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Egyértelmű. Az SSD-re kell telepítened a rendszert.

Egy hagyományos SATA SSD-nek az írási/olvasási sebessége 500MB/s körül alakul. A HDD ez kb 50MB/s. Szóval átlag 10x gyorsabb az SSD. Ha ott van rajta a rendszer akkor érezhető lesz a különbség. Máskülönben nem lesz semmi változás, ha csak a HDD mellé teszed..

A HDD-t húzd le, SSD legyen csak bedugva. Telepítsd a Windowst, ha kész, frissítések is megtörténtek, akkor utána kösd vissza a HDD-t, a BIOS-t állítsd be megfelelően, hogy az SSD-ről bootoljon, majd a végén lemezkezelőben alakítsd a régi HDD-t igényed szerint (természetesen ami kell azt mentsd le).

2023. okt. 4. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Windows telepítés:

HDD: 45perc

Sata SSD: 10 perc

M2SSD: 2 perc :D

Nálam:

i7 8700 HDD

illetve i9 9900k SSD :D

2023. okt. 4. 20:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Az alaplapom.miatt sajnos az m2 nem volt opció, csak a sata. Sikerült megoldani, a lehúzós módszer volt a nyerő. Érezhető a gyorsaság. Köszönöm a válaszokat! Ment a pipa mindenkinek. :)
2023. okt. 5. 06:37
 6/6 anonim ***** válasza:

A HDD lecsatlakoztatása nélkül is lehetett volna az SSD-re telepíteni de csak annak aki ért hozzá és tudja, hogy melyik meghajtóról melyik partíciókat kell törölni telepítés közben.

Aki nem ért hozzá annak könnyebbség, hogyha csak az a meghajtó van csatlakoztatva amire telepít.

2023. okt. 5. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!