Milyen előnyei és hátrányai vannak egy játékkonzolnak a PC-vel szemben?
Maga a konzol olcsóbban ad azonos grafikai teljesítményt. Cserébe viszont nincs lehetőség illegális forrásból játékot beszerezni, és amúgy is drágábbak általában, mint a pc játékok.
PS5-re megjelenik egy rakat exkluzív játék, ami más platformon nem lesz elérhető, vagy soha, vagy csak 3-5 év késéssel.
Xbox-os játékokat manapság kinyomatja PC-re is a microsoft, ott ninca konzol exkluzivitás.
PS5 lemezes változatnál talán még említést érdemelhet, hogy az egy Blu-ray lejátszó, tehát BD lemezes filmeket le tudsz játszani rajtuk. Egy 1080p filmnek kb 5-8-szor akkora a bitrátája BD-n, mint egy netflix 4K-nak. Vsak hát ki haszbál ilyet..? Legtöbb embernek megfelele a netflix szarrá tömörített tartalma is.
Előnyként kb ennyi.
Egér+bill csatlakoztatható, de nem minden játék támogatja. Böngészést sose próbáltam, keress rá yt/google, akármin.
Kimenetként HDMI van. Monitorra kötés esetén vedd figyelembe, hogy a hangot is kell valahogy varázsolnod, mert ugye alap esetben a hdmi közvetíti a hangot is a tv felé. Sok monitoron van jack, így egyszerűen od ki tudja nyomatni a hdmi hangot. Meg magán a konzolon is van audio kimenet valszeg, de sose néztem egyiknél se
Előny:
- Olcsóbb a konzol mint a PC (azonos játékbeli teljesítményt nyújtva)
- Jobb játékélményt biztosít (ha jól van megírva a játék, garantáltan jól fog futni minden konzolon, míg PC-n a millió féle különböző hardver miatt előfordulhat hardverspecifikus probléma)
Hátrány:
- A játékok drágábbak
- Nem használható annyi mindenre mint egy PC
- A modern konzolok idővel papírnehezékké válnak, ha megszűnik a támogatásuk, a játékok is használhatatlanná válhatnak (lásd: PS4 BIOS elem issue), míg a PC-n ami szoftvert kiadtak az garantáltan futni fog rajta (ha nincs szerveroldali komponense amit lekapcsolnak idővel)
Én pl: egy MMORPG-vel játszok (ESO) PC-n, és csomó nem gyártói kiegészítő van hozzá, nem hiszem, hogy konzolon is hozzá lehetne adni őket, nélkülük viszont gyakorlatilag egy csomó idő elmegy mindenféle kevésbé élvezetes dologra.
Illetve egyszer volt konzolom, de kb fél év után dobtam, mert nekem kicsit olyan volt, mintha a konzolhoz butították volna a játék képességeit.
Értem, köszi. :o)
A kérdés még áll: lehet Internetet használni a konzolokon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!