Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy az 5.1 hang a...

Miért nem megy az 5.1 hang a házimozimon?

Figyelt kérdés
Most lettem figyelmes rá,hogy az LG BH7530 házimozim,az Asrock B550 Extreme4 lappal digitális optikán keresztül összekötve,valamiért csak sztereo hangot kapok. Windowsban sem találok semmiféle lehetőséget,a támogatott formátumoknál is csak 2 csatornát ír minden sávszélességre. Realtek Audio Console-t megnyitva se kapok semmi értelmeset.

2023. szept. 23. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Térhangzás csak akkor lesz, ha egy az erősítő által is támogatott hangformátumot játszol le és a hangkártya azt passthrough módban továbbítja az erősítő felé.
2023. szept. 23. 18:24
 2/11 A kérdező kommentje:

5.1-es tartalmakkal próbálkozom.

A házimozit most teszteltem a saját menüjével,a hangszorók mennek mind.

Viszont nekem a hang vezérlőpultban, ha rámegyek a házimozis kimenetre,akkor bal alul a beállítás fül szürke marad.Ellenben ha a hátlapiba dugott jack kimenetre megyek,ott megnyitható a beállítás fül,és ott lehet kimeneti módokat választani.

Kb fél éve amikor összeraktam a rendszert,akkor ment gond nélkül.

2023. szept. 23. 18:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Mivel gépről indítod az alaplapba épített hangkártya driver szoftverét indítsd el és ott végezd el a beállítást.
2023. szept. 23. 19:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Szóval mi lehet a probléma?

Valamiért mintha a windows nem ismerné fel hogy 5.1 a kimenet. Illetve van a windowsnak ilyet térbeli hang opciója,de ott valami fejhallgatót ír.20 éve optikai kábelell kötöm össze a pc-t az aktuális házimozival,mindig jó volt,illetve ez jó volt amikor összeraktam.

driver friss

eredeti win10 van a gépen

a házimozi hangszórói a házimozi menüjével tesztelve oké.

2023. szept. 23. 19:57
 5/11 A kérdező kommentje:

A realtek audio consol-ban csak a hangerőt lehet állítani.

Napok óta keresem a választ a gondomra,de még csak hasonlóval se találkoztam.

2023. szept. 23. 19:58
 6/11 A kérdező kommentje:
2023. szept. 23. 20:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Pedig ott lesz a megoldás. Használj VLC-t. Egyébként a windowsban a térhangzás nem a valódi dolby 5.1 hanem ezeknek a műmájer drága sztereó fülhallgatóknak a technológiája ami sztereóban utánozza a térhangzást. Azt kapcsold ki.
 8/11 anonim ***** válasza:
U.i: bal alul eszköz speciális beállításai
 9/11 A kérdező kommentje:

[link]

Itt sem tudok semmit állítani.

Pedig nem csináltam semmit a géppel.

Eddig azthiszem volt ott a speciálisnál DTS opció.

A windows-os fejhallgatós térhangzás ki van kapcsolva.

VLC-t használok ahogy mindig.

2023. szept. 23. 20:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Az automatikus előugró paneleket nyomd be. Tőlem mindig megkérdezi csatlakozáskor, hogy mi ez. És nekem van olyan opció, hogy 5.1 és akkor egy külön 5.1 panel jön be

Bár én nem használom erre az alaplapomat, de nekem MSI alaplapon van szintén realtekel

2023. szept. 23. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!