Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol lehet venni olyan külső...

Hol lehet venni olyan külső HDD-t, ami USB 2-es és legalább 500 GB-os ?

Figyelt kérdés

A számítógépen nincs USB 3, csak 2 és nem ismerte fel az USB 3-as külső merevlemezt.

Nem találok olyan helyet, ahol USB 2-es külső merevlemezt lehet venni legalább 500 GB-ost.

2023. szept. 23. 15:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A probléma az lesz itt, hogy az USB 2 szabvány szerint csak 0,5A-t kell nyújtson, és úgy látszik az alaplapod ennyit is ad. Ez pedig nem elég a kipróbált HDD-nek. Nem igazán tudok olyanról sajnos, aminek elég lenne hivatalosan is az USB2. Régen ezt úgy oldották meg, hogy 2db usb dugalj volt, hogy 2x05A-t tudjon felvenni.

Illetve sok USB 3-as külső HDD-nek valóvan elég az USB 2-es 0,5A, csak erről nem nyilatkoznak, mert macera, nem biztosítható feltétlenül.

Külső SSD-vel próbálkoznék már inkább amúgy. Azoknak biztosan elég a kisebb energia, hiszen nincsen mozgó alkatrész, így a fogyasztás is töredéknyi, mennie kell.

[link]

Az SD600Q-ról anno néztem teszteket, és konstansan bírja az írást, nem lassul be. Nem vettem meg végül, mert akkor még drágább volt, olcsóbban jöttem ki egy tok+használt ssd-vel. Lehet most is így van, nem tudom.

2023. szept. 24. 05:19
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk amúgy inkább vennék ennyiért már egy USB 3 vezérlő bővítőkártyát. Az a legtisztább talán. Ha megvan a külső hdd
2023. szept. 24. 05:24
 13/18 A kérdező kommentje:
Amelyik külső adattárolónak elég 0,5 A és mondjuk egy Y kábelel csatlakoztatom 2 USB porthoz, akkor nem kell attól félni, hogy túl sok áramot kap ?
2023. szept. 24. 10:54
 14/18 anonim ***** válasza:

#13 Nem. Annyi áramot vesz fel, amennyi kell neki. A portonként 500mA a maximum.

Egy egér pl. 80-120mA-t vesz fel ebből. Vagyis nem használja ki a maximumot.

Egy 500mA-t igénylő USB2.0 HDD egy portról is működik, de az Y-kábel plusz tápvezetékét is csatlakozva sem lesz probléma.

2023. szept. 24. 11:10
 15/18 A kérdező kommentje:

Az jó.

Az előfordulhat-e, hogy az Y kábellel sem tud elég áramhoz jutni ?

Elég az Y kábel az USB 3.0, 3.1, 3.2-höz egyaránt ?

2023. szept. 24. 11:24
 16/18 anonim ***** válasza:

A legtöbb 2,5" merevlemez maximum 1A-t vesz fel, de 99%-uknak elég 900mA.

900mA-t ad le egy USB3.0, az újabbak többet is.

Egy USB2.0 Y-kábel összesen 1A-t továbbít (2x 500mA).

2023. szept. 24. 11:51
 17/18 P.O.C. ***** válasza:

Ha ennyire kételkedsz az Y -kábelebe, akkor ne olcsójánoskodj vele. Vegyél USB 3.x vezérlőkártyát. (Ahogy már többen írtuk). Így amellett hogy minden szabványosan fog működni, akár kétszer háromszor nagyobb sebességet is elérhetsz.

A hardveraprón is akad olcsóbban kicsit.

[link]

2023. szept. 24. 12:01
 18/18 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat.
2023. szept. 24. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!