Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem érzékeli az SSD-t a...

Nem érzékeli az SSD-t a laptop mi a probléma?

Figyelt kérdés

Lenovo ideapad gaming 3 laptoppal rendelkezem és vettem bele egy NV PCIe 4.0 NVMe M.2 500GB ssd-t. Beleszereltem a windows-ban az eszközkezelőbel mutatja illetve a BIOS-ban is, viszont nincs annyi tárhely mint aminek kellene lenni. Tehát nem érzékeli.

Néztem yt-bon videókat és láttam, hogy megoldja a problémát ha kikapcsolják az intel vmd controllert de én olyat nem is találok, mi lehet a baj?

2023. szept. 23. 10:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Beleszereltem a windows-ban az eszközkezelőbel mutatja illetve a BIOS-ban is, viszont nincs annyi tárhely mint aminek kellene lenni. Tehát nem érzékeli."

Ezek szerint érzékeli, másrészt meg formázd le, és az is teljesen normális, hogy nem 500GB lesz a tárhely, hanem durván 470 környékén kell lennie.

2023. szept. 23. 10:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A VMD-t tiszta telepítés előtt kell kikapcsolni a BIOS-ban ha telepítéskor nem látszanak a meghajtók. Pl. Acer laptopnál a ctrl + S gomb lenyomásával jön elő a Main menüben.

Nálad olyan probléma lehet, hogy formázni és betűjelet kell adni az SSD-nek a lemezkezelőben.

2023. szept. 23. 11:18
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
460-470 környékén lesz a felhasználható hely.
2023. szept. 23. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!