Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC konfig, 3D-s animációk,...

PC konfig, 3D-s animációk, grafikai munkák és adott esetben gaming-re?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból ki lehetne hozni az egészet 500k-ból - ha mindent alapra viszünk (azaz nem kell semmilyen fölösleges sallang - csak az alapcélnak feleljen meg)?

Ha mondjuk 150-200k-val több, talán még az is megoldható.

A proci és a videókártya amit idáig használtam az Intel és Nvidia. Szeretem ezt a két márkát, mert mindkettőt megbízhatónak tartom és 10 év alatt egyik sem hagyott cserben.

Első fontos szempont az alaplap. Én idáig ASUS-t használtam, szintén megbízhatónak tartom. Mi az ami a legalapabb, mindenféle sallang nélkül, ami megbízható, de az elvárásoknak is megfelel?

Processzorból (ha lehet Intel), amivel már grafikus munkákat is lehet készíteni és elbírja nagyjából a legtöbb ma futó játékot is (ha nem is full HD grafikán) ugyanúgy ehhez videókártyából mit ajánlanátok?

Tápegység ehhez a konfighoz, továbbá RAM és egy jó hűtő a procihoz?

Esetleg egy alap számítógépház, ami nem kell hogy csilli-villi legyen (nem kell bele külön LED világítás), a lényeg hogy jól szellőzzön és megfelelően elférjen benne minden (akár egyszerre 5 merevlemez is HDD és SSD egyaránt).

Az is érdekelne, hogy esetleg SSD-re milyen javaslat lenne?

Egyébként már van egy meglévő SSD (rajta ősrégi Win7-el) és 2 db HDD táram a régi PC-ben, ami pont most lett 10 éves.

Ha tudna valaki tippeket vagy javaslatokat, annak őszintén hálás lennék.

Ha volna olyan PC bolt ahol ezt egybe meg is tudnám rendelni összerakott állapotban, annak méginkább hálás lennék.

2023. szept. 14. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Nem írtad, hogy milyen "magas" szinten űzöd ezeket a dolgokat, de 700-ért kb. ez:

LAP: ASROCK Z790 PG Lightning

CPU: INTEL Core i7-13700KF 2.50GHz LGA-1700 BOX

HŰTŐ: NOCTUA NH-D15

RAM: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT KF556C40BBK2-32

VGA: ASUS DUAL-RTX4060TI-O16G Dual OC GeForce RTX® 4060 Ti 16GB GDDR6 DLSS3

SSD: WD 2TB SN850X M.2 PCIe M.2 2280 WDS200T2X0E

PSU: SEASONIC G12 GC 850W

HÁZ: COOLERMASTER MasterBox K501L RGB

RAM-okon lehetne még csiszolni (magasabb órajel, kisebb időzítés), de így is kb. 710 ezer Ft lett lekattintva iPon-nál, összeszereléssel, BIOS frissítéssel és teszteléssel.

A házat pedig válaszd ki magad, mindenkinek más a személyes preferenciája, ez egy alap ház, amiben elférnek a felsorolt cuccok, de kb. semmi több.

500k közelében pedig (de inkább 550):

LAP: ASROCK Z790 Pro RS

CPU: INTEL Core i5-13600KF 2.60GHz LGA-1700 BOX

CPU HŰTŐ: BE QUIET! Dark Rock 4

RAM: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT KF556C40BBK2-32

VGA: ASUS DUAL-RTX4060-O8G Dual OC GeForce RTX® 4060 8GB GDDR6 DLSS3

SSD: WD 2TB SN850X M.2 PCIe M.2 2280 WDS200T2X0E

PSU: SEASONIC G12 GC 750W

HÁZ: COOLERMASTER CMP 520L

Szintén a fenti állítások igaza rá.

2023. szept. 14. 18:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. szept. 14. 18:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Nyilván a GPU-t nem izgultam túl, mert láttam nem az a fontos. Ezt még az előző válaszból kimaradt.
2023. szept. 14. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:

A GPU nem fontos? És a 3D animációt mi rendereli, a tápegység? Jó ez nyilván nem a válaszoló hibája, hanem a kérdezőé, mert ő írt butaságokat.

Szóval igen, a GPU elég fontos, ha a 3D animációkat akarsz renderelni. Nvidia adott több szempontból is, minimum egy 3080, de inkább 4070 (minimális a különbség, picit olcsóbb, kevesebbet fogyaszt).

2023. szept. 14. 21:41
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Ezért is kezdtem így: “Nem írtad, hogy milyen "magas" szinten űzöd ezeket a dolgokat”.
2023. szept. 14. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Amit mondani tudok az annyi, hogy nagyjából fél éve kezdtem el ezzel foglalkozni autodidakta módon, de elsősorban kölcsön, vagy bérbe vett - és nem saját - PC eszközökön.

Megmondom őszintén, hogy a műszaki részhez ez idáig nem sokat konyítottam, mert nem néztem utána alaposabban.

De a megfelelő paraméterek birtokában már ki fogom tudni okosítani magamat.

2023. szept. 16. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:

A műszaki rész az könnyen kideríthető.

Mi volt a "kölcsön" PC-be, jó volt? Akkor olyat, de inkább jobbat kell venni.

Mik a használt szoftverek? Mindhez rendel a fejlesztője minimális/ajánlott gépigényt.

Itt az ajánlott vagy attól magasabb specifikáció az előnyös, mert a minimumot teljesítő géppel fájdalmas kínlódás a munka legtöbbször.

2023. szept. 17. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!