Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapon a cpu led vilagit...

Az alaplapon a cpu led vilagit, a dram villog, mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés

Üdvözlet mindenkinek!

Problémám a következő: ment a PC M rendesen egyszercsak kikapcsolt a monitor. A gép ment tovább csak a monitor kapcsold le. Másik kijelzővel is ugyanez volt. Reseteltem,akkor se jött be a kép. A tápot kikapcsoltam vártam egy kicsit vissza bekapcsoltam gépet indítottam ugyanez a jelenség. Azt vettem észre hogy az alaplapon a CPU led folyamatosan világít, A mellette lévő dram Led pedig villog. (2 db 16 gigás RAM van benne) mi lehet a baj??? Nem tudom leírtam elég infót de ha kell még akkor írom amit kell! Egyébként van egy régi PC M ez pedig tavaly decemberbe raktuk össze, esetleg abból beraknám a VGA-t hátha az ment ki(?) . Jaigen! az alaplap nak is van HDMI kimenete, Át dugtam akkor is ugyanez volt, eldugva újraindítottam a gépet plusz A tápegységet is ki/be kapcsolva, Mindezt ugyanúgy kikapcsolás után vártam egy 10-15 másodpercet. De semmi változás. Próbáltam a bioszt behozni dehát ugyanúgy semmiféleképp nincsen, sem sípolás nincs sem semmi ….Ha valaki valamit tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném!

2023. szept. 13. 00:20
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
igen! És tényleg ez a lényeg és a legjobb! :)
2023. szept. 16. 21:58
 32/37 A kérdező kommentje:

Korai volt az öröm... Ma reggel megint elkezdett **ni ez a .....

Bios (1.28) frissítés után szuper gyors ahogy azt írtam multkor az előbbiekben, és nem is volt a géppel eddig semmi gond, de ma game közben kifagyott, csak a reset gomb segített, vagyis segített volna de mégsem. Rkikapcsolás majd vissza után jobban indul a gép, de a rendszer felállása után beadta ezt, és közben ezzel a képpel ki is fagyott:

[link]

Kétszer is.

2023. okt. 8. 12:26
 33/37 A kérdező kommentje:

(Hogy miért nem lehet itt szerkeszteni a mondandót??? :o :( )

Most jó a gép már kb. másfél/két órája.

Ahogy nézem nem sikerült betennem a képet, de majd most:

[link]

Tudtok ebből a hibaüzenetből valamit kibogozni?

2023. okt. 8. 12:31
 34/37 A kérdező kommentje:
Egyébként multkor csináltam egy teljes memtest-et, és egy teljes rendszer terhelést az adiaval, kétszer is, de minden rendben volt.
2023. okt. 8. 12:35
 35/37 A kérdező kommentje:

Ja igen! nem tudom számít e, de w11 van rajta a microsoft oldaláról, érvényes legális licenszel.

A w10 kb. 2 hónapig volt rajta mióta megvan a gép, de azzal nem volt ilyen gondom, lehet hogy a w11 ben van olyan támogatás ezekhez az uj alaplapokhoz (pl. a TPM), ami csinálja a gondot? Találkozott már valaki ilyesmivel w11 alatt?

2023. okt. 8. 12:39
 36/37 anonim ***** válasza:
Hát lehet akkor a 11 számlájára lehet írni, sokkal több gubanc van vele mint a 10 esetében, illetve Ryzennel nem is nagyon van létjogosultsága a 11-nek, az kb csak az Intel esetében a különböző magok kezelése miatt ajánlott, bár még 10-en is meg elhet oldani azt is.
2023. okt. 8. 18:13
 37/37 A kérdező kommentje:

Ugy néz ki, hogy Ram hiba okozta a problémákat.

Garanciálisan cserélték egy hete, azóta semmi gondom nem volt a géppel, remélem ez így is marad.

2023. nov. 17. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!