Az alaplapon a cpu led vilagit, a dram villog, mi lehet a hiba oka?
Üdvözlet mindenkinek!
Problémám a következő: ment a PC M rendesen egyszercsak kikapcsolt a monitor. A gép ment tovább csak a monitor kapcsold le. Másik kijelzővel is ugyanez volt. Reseteltem,akkor se jött be a kép. A tápot kikapcsoltam vártam egy kicsit vissza bekapcsoltam gépet indítottam ugyanez a jelenség. Azt vettem észre hogy az alaplapon a CPU led folyamatosan világít, A mellette lévő dram Led pedig villog. (2 db 16 gigás RAM van benne) mi lehet a baj??? Nem tudom leírtam elég infót de ha kell még akkor írom amit kell! Egyébként van egy régi PC M ez pedig tavaly decemberbe raktuk össze, esetleg abból beraknám a VGA-t hátha az ment ki(?) . Jaigen! az alaplap nak is van HDMI kimenete, Át dugtam akkor is ugyanez volt, eldugva újraindítottam a gépet plusz A tápegységet is ki/be kapcsolva, Mindezt ugyanúgy kikapcsolás után vártam egy 10-15 másodpercet. De semmi változás. Próbáltam a bioszt behozni dehát ugyanúgy semmiféleképp nincsen, sem sípolás nincs sem semmi ….Ha valaki valamit tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném!
Korai volt az öröm... Ma reggel megint elkezdett **ni ez a .....
Bios (1.28) frissítés után szuper gyors ahogy azt írtam multkor az előbbiekben, és nem is volt a géppel eddig semmi gond, de ma game közben kifagyott, csak a reset gomb segített, vagyis segített volna de mégsem. Rkikapcsolás majd vissza után jobban indul a gép, de a rendszer felállása után beadta ezt, és közben ezzel a képpel ki is fagyott:
Kétszer is.
(Hogy miért nem lehet itt szerkeszteni a mondandót??? :o :( )
Most jó a gép már kb. másfél/két órája.
Ahogy nézem nem sikerült betennem a képet, de majd most:
Tudtok ebből a hibaüzenetből valamit kibogozni?
Ja igen! nem tudom számít e, de w11 van rajta a microsoft oldaláról, érvényes legális licenszel.
A w10 kb. 2 hónapig volt rajta mióta megvan a gép, de azzal nem volt ilyen gondom, lehet hogy a w11 ben van olyan támogatás ezekhez az uj alaplapokhoz (pl. a TPM), ami csinálja a gondot? Találkozott már valaki ilyesmivel w11 alatt?
Ugy néz ki, hogy Ram hiba okozta a problémákat.
Garanciálisan cserélték egy hete, azóta semmi gondom nem volt a géppel, remélem ez így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!