Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapon a cpu led vilagit...

Az alaplapon a cpu led vilagit, a dram villog, mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés

Üdvözlet mindenkinek!

Problémám a következő: ment a PC M rendesen egyszercsak kikapcsolt a monitor. A gép ment tovább csak a monitor kapcsold le. Másik kijelzővel is ugyanez volt. Reseteltem,akkor se jött be a kép. A tápot kikapcsoltam vártam egy kicsit vissza bekapcsoltam gépet indítottam ugyanez a jelenség. Azt vettem észre hogy az alaplapon a CPU led folyamatosan világít, A mellette lévő dram Led pedig villog. (2 db 16 gigás RAM van benne) mi lehet a baj??? Nem tudom leírtam elég infót de ha kell még akkor írom amit kell! Egyébként van egy régi PC M ez pedig tavaly decemberbe raktuk össze, esetleg abból beraknám a VGA-t hátha az ment ki(?) . Jaigen! az alaplap nak is van HDMI kimenete, Át dugtam akkor is ugyanez volt, eldugva újraindítottam a gépet plusz A tápegységet is ki/be kapcsolva, Mindezt ugyanúgy kikapcsolás után vártam egy 10-15 másodpercet. De semmi változás. Próbáltam a bioszt behozni dehát ugyanúgy semmiféleképp nincsen, sem sípolás nincs sem semmi ….Ha valaki valamit tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném!

2023. szept. 13. 00:20
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Nézzétek el nekem ha butának tünök… Oké megpróbálom ezt a “b2 - de egyetlen modul, aztan bios” , de a jelen állapotban semmi de semmi nem jon be, bios sem… utolsó bios frissítés január elején volt, azóta Nem lett hozza nyulva, vagy állítva a bioszba semmi.
2023. szept. 13. 01:50
 12/37 A kérdező kommentje:
Hogy érted hogy ebben az állapotban? bekapcsolom És úgy hagyom? (Mit Jelent hogy memóry training?)… Egyébként ha bekapcsolom és úgy hagyom akkor mi történik? mire várjak??? hogy elindul?
2023. szept. 13. 01:54
 13/37 anonim ***** válasza:

Vedd ki az egyik modult és csak a B2-ben legyen egyetlen modul és próbáld meg úgy indítani.

Igen, előtte meg elhet ezt próbálni, hogy így ahogy van hagyod annál a résznél ahol villog a led

[link]

Itt is említik pl több mint fél percig kell várni indításoknál, elsőre pedig ez még jóval több is lehet.

2023. szept. 13. 02:00
 14/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a eddigi segítséget, megcsinálom majd amit írtál és egyből írom az eredményt, nagyon remélem hogy még visszajöttök megnézni mire jutottam a ma délelőtt folyamán.
2023. szept. 13. 02:44
 15/37 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy délelőtt, de én szerintem mindenképp rálesek, reméljük megoldódik.
2023. szept. 13. 02:51
 16/37 A kérdező kommentje:
Egyébként még az hagy kérdezzem meg ha ezt megcsinálom hogy a b2 ben hagyom a ramot, És tegyük fel hogy elindul akkor ez azt jelenti hogy ram hibás?
2023. szept. 13. 02:57
 17/37 A kérdező kommentje:
Egyébként most a1 es b1 ben vannak a ramok
2023. szept. 13. 03:03
 18/37 A kérdező kommentje:
Pff latszik h faradt vagyok, bocsi a2 es b2 ben vannak a ramok….
2023. szept. 13. 03:05
 19/37 anonim ***** válasza:
Ha B2-ben elindul tedd fel utána a friss BIOS-t. Januárban frissítettetek utoljára azt írtad, azóta jött ki rengeteg, az utolsó julius végén és annak a emgjegyzését másoltam korábban, szóval ott biztos módosítottak valamit a memoriák szempontjából.
2023. szept. 13. 03:05
 20/37 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm! :)
2023. szept. 13. 03:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!