Az alaplapon a cpu led vilagit, a dram villog, mi lehet a hiba oka?
Üdvözlet mindenkinek!
Problémám a következő: ment a PC M rendesen egyszercsak kikapcsolt a monitor. A gép ment tovább csak a monitor kapcsold le. Másik kijelzővel is ugyanez volt. Reseteltem,akkor se jött be a kép. A tápot kikapcsoltam vártam egy kicsit vissza bekapcsoltam gépet indítottam ugyanez a jelenség. Azt vettem észre hogy az alaplapon a CPU led folyamatosan világít, A mellette lévő dram Led pedig villog. (2 db 16 gigás RAM van benne) mi lehet a baj??? Nem tudom leírtam elég infót de ha kell még akkor írom amit kell! Egyébként van egy régi PC M ez pedig tavaly decemberbe raktuk össze, esetleg abból beraknám a VGA-t hátha az ment ki(?) . Jaigen! az alaplap nak is van HDMI kimenete, Át dugtam akkor is ugyanez volt, eldugva újraindítottam a gépet plusz A tápegységet is ki/be kapcsolva, Mindezt ugyanúgy kikapcsolás után vártam egy 10-15 másodpercet. De semmi változás. Próbáltam a bioszt behozni dehát ugyanúgy semmiféleképp nincsen, sem sípolás nincs sem semmi ….Ha valaki valamit tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném!
Igazad van:
Cpu: AMD Ryten 5. 7600X
Vga: asus rtx 3060ti ddr6x (8gb)
Alaplap:Asrock b650e steel legend
Ram: kingston fury renegate ddr5 (2x16gb) 6000mhz.
M.2 tarolo, vagy ahogy régen hívtuk winchester :) - kingston kc3000 pcie 4.0 m.2 ssd (1024)
Tap: corsair rm 1000x cp9020201-eu.
*First boot with XMP/EXPO enabled will take a longer training time than pervious BIOS.
Debug LED will stay at DRAM and flashing a few minute. After that, system will back to the normal boot speed.
Legfrissebb BIOS-nál pl ez, ott tuti valamit hozzányúltk a memoria kezeléshez. Bár akár elsőre azt is meg elhet próbálni, hogy hagyod akár percekig ebben az állapotban ami van, mert ez más AM5-ös konfigoknál is megesik hogy sokáig tart neki először indulni a memory training miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!