Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapon a cpu led vilagit...

Az alaplapon a cpu led vilagit, a dram villog, mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés

Üdvözlet mindenkinek!

Problémám a következő: ment a PC M rendesen egyszercsak kikapcsolt a monitor. A gép ment tovább csak a monitor kapcsold le. Másik kijelzővel is ugyanez volt. Reseteltem,akkor se jött be a kép. A tápot kikapcsoltam vártam egy kicsit vissza bekapcsoltam gépet indítottam ugyanez a jelenség. Azt vettem észre hogy az alaplapon a CPU led folyamatosan világít, A mellette lévő dram Led pedig villog. (2 db 16 gigás RAM van benne) mi lehet a baj??? Nem tudom leírtam elég infót de ha kell még akkor írom amit kell! Egyébként van egy régi PC M ez pedig tavaly decemberbe raktuk össze, esetleg abból beraknám a VGA-t hátha az ment ki(?) . Jaigen! az alaplap nak is van HDMI kimenete, Át dugtam akkor is ugyanez volt, eldugva újraindítottam a gépet plusz A tápegységet is ki/be kapcsolva, Mindezt ugyanúgy kikapcsolás után vártam egy 10-15 másodpercet. De semmi változás. Próbáltam a bioszt behozni dehát ugyanúgy semmiféleképp nincsen, sem sípolás nincs sem semmi ….Ha valaki valamit tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném!

2023. szept. 13. 00:20
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Kicsit félre írta mert diktáltam úgyhogy rengeteg bocsi mindenkitől. Talán ha kicsit érthetetlen írjatok nyugodtan. Még annyit hozzáfűznék hogy amikor a legeslegelején írtam hogy a monitor lekapcsolt, Azóta be se kapcsolt akármit próbáltam a géppel, egy pillanatra sem kapcsold be már. Csipogással sem jelezte a hibát csak ezekkel a nevekkel amiket írtam amikről nem tudom hogy mit jelent vagy jelent egyáltalán valamit. Gépen a ventilátorok mennek. Ha kell leírom a alaplap típusát, CPu-t , vga-t , ramot…
2023. szept. 13. 00:23
 2/37 A kérdező kommentje:
Csak ezeket próbáltam mert ez most történt éjszaka fél óra-órája kb.
2023. szept. 13. 00:24
 3/37 A kérdező kommentje:
Bocsi, az 1/2 kommentemben a “nevekkel” helyett “ledekkel” -t akartam, rem erthető :)”
2023. szept. 13. 00:26
 4/37 anonim ***** válasza:
Hát a pontos konfiggal kezdhetted volna rögtön, mert akkor lehetne azzal ekzdeni, hogy a lap kézikönyvében megnézni, hogy mit jelent ez pontosan, általában fel van sorolva, hogy mire utal, de valószínű vagy proci vagy ram hiba, esetleg alaplap.
2023. szept. 13. 01:11
 5/37 A kérdező kommentje:

Igazad van:

Cpu: AMD Ryten 5. 7600X

Vga: asus rtx 3060ti ddr6x (8gb)

Alaplap:Asrock b650e steel legend

Ram: kingston fury renegate ddr5 (2x16gb) 6000mhz.

M.2 tarolo, vagy ahogy régen hívtuk winchester :) - kingston kc3000 pcie 4.0 m.2 ssd (1024)

Tap: corsair rm 1000x cp9020201-eu.

2023. szept. 13. 01:26
 6/37 A kérdező kommentje:
Bocsi az alaplap x670e steel legend
2023. szept. 13. 01:28
 7/37 A kérdező kommentje:
Ír valamit angolul a ledekről de nem tudok angolul. Majd holnap a hét éves gépemmel lefordítom miket írhat róla. Vagyis ma délelőtt.
2023. szept. 13. 01:30
 8/37 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is van totál hasonló hiba.

B2-be tett egyetlen modult és utána BIOS-t frissített.

2023. szept. 13. 01:33
 9/37 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz a lap, viszont jó esélye van, hogy itt is segítene.
2023. szept. 13. 01:34
 10/37 anonim ***** válasza:

*First boot with XMP/EXPO enabled will take a longer training time than pervious BIOS.

Debug LED will stay at DRAM and flashing a few minute. After that, system will back to the normal boot speed.

Legfrissebb BIOS-nál pl ez, ott tuti valamit hozzányúltk a memoria kezeléshez. Bár akár elsőre azt is meg elhet próbálni, hogy hagyod akár percekig ebben az állapotban ami van, mert ez más AM5-ös konfigoknál is megesik hogy sokáig tart neki először indulni a memory training miatt.

2023. szept. 13. 01:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!