NAS HDD-t lehet rakni mobil rack-be vagy lehet használni NAS nélkül?
Persze, bele lehet rakni, akár asztali gépbe, akár mobil rackbe, funkcionálisan ugyanúgy működik, mint más szériás merevlemez.
Csak annyi a szériák között a különbség, hogy más-más felhasználási célra van optimalizálva.
Csak apróságokban különböznek, Sata táp, Sara adatkábel megy mindegyikbe. (kivéve a szerver winyókat)
A gyorsítótárban, lemez sebességben, olvasófej parkoltatásban vannak különbségek.
Adattárolásra mindegyik jó.
Olcsón vettem wd purple-t (megfigyelő rendszerekhez valót) simán megy a gépemben.
Nem erőszak a disznótor, csak tanács volt. :) Nem csak azért, mert szebb megoldás, hanem biztosabb is.
Előnyei: RAID, hardveres hiba miatt. Automatikus biztonsági mentés lehetősége a PC-ről, mobil eszközökről. Biztonságosabb, mint egy külső HDD, ha el is lopják, jelszó nélkül nem tudnak belenézni az adatokba. Privát felhő, akárhonnan elérnéd az adatokat. Illetve jó tanács, hogy azért a WD Red-nél sem tökéletes minden, én múltkor rendeltem 8 db 12TB-osat, egy backupra szánt NAS-ba (vállalat), és a 8-ból 6db hibás volt. :) Az meg, hogy leesik, stb... hát nyugodtan, ha nem fontosak a rajta lévő adatok. Ilyen egy NAS-ban nem fordulhat elő. :D
Nyilván garos, persze... csak azt akarom sugallni ezzel, hogy a NAS tud RAID-et, amivel egy esetleges HDD hibát ki tudnál szűrni (azóta nem is rendelek egy nagykertől ennyi disket, inkább 3-4 helyről ugyanazt, így elkerülve ezt a szívást, hogy volt egy sorozat, ami sz.r). A HDD-t elrakom a szekrénybe és úgy használom megoldás pedig bármikor elveszhet. De hát Te tudod, én csak a bevált gyakorlatot osztottam meg veled, és adatbiztonsági szempontból fújom a bevett gyakorlatot. Te tudod, hogy a saját pénzeddel mit csinálsz.
Valakinek a Lada is tökéletesen elég autó, valakinek meg Mercedes sem. :)
"leginkább amerikai rap videóklippekről, zenei dokumentumfilmekről, interjúkról, koncertfelvételekről, zenei anyagokról"
Ezek vagy legalább túlnyomó részük nincs fent youtubeon?
Ha nincs, a helyedben nyitnék csatornát és oda feltölteném. A lehető legnagyobb baromság ezt csak saját gépen tartani. Másnak is értékes lehet. Sőt, ha annyira unikális és nincs még fent, akár bevételed is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!