Hardverapron van joga ilyet kérni a vevőnek?
Én múltkor így jártam, leírom hátha tud valaki tanulni belőle, hogy milyen retek emberek vannak.
Ügyfelem rendelt tőlem egy hardvert, ami 72 ezer Ft volt.
Megrendeltem neki, megjött, de nem tudta kifizetni, megértettem, akkor úgy voltam vele, valaki más járjon jól. 50 ezer Ft-ért hirdettem meg hardveraprón, tehát nettó beszerzési ár alatt..
Jelentkezett érte a delikvens, még a FoxPost-ot is fizettem, a garancia is 2 évig élt rajta, még a számlát is elküldtem neki, ahol világosan rajta volt az eredeti ára, és az, hogy én hol vettem a terméket. 1 hét után írt, hogy mégsem kell neki, ezért el akarja adni, de szerinte a számla nem érvényes, és ő ezt tudja, mert auditor… így nem tudja eladni, és kéri vissza a pénzét…. mondom oké, figyu. Én megvettem 70-ért, odaadtam 50-ért, még a küldést is én álltam, több, mint 20 ezret buktam rajta. Neki akkor sem kell, nem tudja azt, amiért megvette, eladni meg nem tudja, mert szerinte a számla nem tiszta, amúgy sem lehet senki olyan hülye, hogy bukik rajta ennyit, tehát valami nem okés a biznisszel. Először nem akartam visszavenni, de végül kiderített rólam mindent, hol dolgozom, mi a telefonszámom, lakcímem, stb.. hívogatott, és végül rendőrséggel fenyegetett, hogy köteles vagyok visszavenni, meg ilyen marhaságok…. Mondtam oké, küldje vissza, hagyjon engem békén, de soha többet egyik hirdetésemre se reagáljon. Neki köszönhetően ma már csak olyannak adok el hardveraprón akinek minimum 10 pozitív értékelése van, csak előre utalással, a hibátlan működést dokumentálom magamnak, és ha lenne rá még garancia, akkor sem adom oda. Megvetted, használt termékről van szó, kapugarancia van. Nálam működött, tudom bizonyítani, így jártál.
Na az ilyen pszichopata emberek miatt kezdem megutálni ezt a platformot is...
"Ügyfelem rendelt tőlem egy hardvert, ami 72 ezer Ft volt."
Az első hibát ott követted el, hogy megrendelted úgy, hogy nem fizette ki.
Jogilag a kérése indokolható, a szavatosságot törvény szabályozza még magánszemélyek között is és az első fél évben az eladó fél felelőssége bizonyítani, hogy a panasz a szavatosság hatálya alá esik-e, ez alól pedig azzal sem húzod ki magad, ha beírod, hogy "kapugarancia van, szevasz".
Más, hogy a gyakorlat általában nem ez, és általában senkinek sem éri meg kekeckedni, nagyobb összegnél meg van szerződés.
Magánszemély annyi időgaranciával adja el a terméket amennyivel akarja.
Hibátlan terméket nem köteles visszavenni az eladó azért mert a vevőnek egy idő után nem tetszik, vagy olyan terméket vásárolt, önhibájából, amit nem tud használni.
Ha hibátlan a terméket adott el az eladó és a garancia is megfelelt a vevőnek amit adott rá és megvette, akkor olyan nincs, hogy a vevő egy idő után ráun, vagy nem tetszik neki mert másikat nézet ki, és azt mondja az eladónak vegye vissza. Árulhatja garancia nélkül is. Ha a vevőnek így is szüksége van rá, mert olcsón árulja, akkor megveszi. Ha így nem felel meg a vevőnek akkor nem veszi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!